Categorie: "Algemeen"

Word de nieuwe Gadgetblogger!

Grijp je kans en word de nieuwe blogger van deze Gadgetblog.

Ben jij op zoek naar je eigen platform op internet. Wil je vanaf het begin een groot aantal bezoekers. En wil je er ook aan verdienen? Begin dan je eigen blog op blog.nl. En maak deel uit van een netwerk van bloggende journalisten.

MWC 2010: een kleine, late impressie

In razend tempo

Vanwege mijn werk (als schrijver voor Softonic.com) was ik erbij, Mobile World Congress 2010. Natuurlijk heb ik nog wat informatie te spillen voor mijn eigen blog, onder andere over Samsung, Opera en Nokia. In tegenstelling tot vorig jaar presenteer ik de impressie in één geheel, het wordt dus geen driedaags spectakel (tekstueel gezien).

Lustige logica: dingen die u allang weet

Even offtopic, of toch niet?

Je leest dagelijks nieuwsberichten waarbij je denkt: wat? Besteedt een overheid hier geld aan? “Luie mannen minder in trek bij hardwerkende vrouwen”, “kans op hersenletsel groter bij alcoholisten”, enfin…de ‘onderzoekjes’ die universiteiten uitvoeren in droge tijden. Topper van vorige week:

“Kraaien begrijpen zwaartekracht”.

Ga ik mee in deze trend? Ja! Gisteravond kreeg ik tijdens een Hollands avondje in Barcelona het gevoel deze ervaring te delen met het volk.

“Spekjes maken spruitjes onmeetbaar lekkerder…”

Hyves, hoe kom je er van af?

Terugkrabbelen lastig?

Stel: je hebt je droombaan, bent net getrouwd met de liefde van je leven of komt simpelweg niet met meer dan 40 Hyves-vrienden op de proppen.

Hoe kom je dan van Hyves af? Forums en duistere blogs vertellen over het euvel dat ‘uit de hyve stappen’ heet. Is het echt zo moeilijk?

Gans en geheel niet. Log in en gebruik deze link om de laatste mail van Hyves te ontvangen. Na een aantal ‘weetjehetzekers’ ben je er vanaf…hoewel, niet meteen.

Voor schrijver dezes vond de afmelding plaats op zondag 30 augustus 2009, 14:54:20 (account nog actief). Updates volgen. ***UPDATE*** ‘t is gelukt!

ZZP’ers opgelet: geketend door Freelance.nl

Not so fair after all

Freelancers en ZZP-ers opgelet: van Freelance.nl afkomen kan nog een hele klus worden. Ik heb het geprobeerd (een paar maanden terug) maar zonder resultaat.

Na talloze pogingen ontvang ik thuis nog steeds brieven van Freelance Fair, terwijl het bedrijf aangeeft de account te hebben verwijderd.

De kosten? Inmiddels bijna € 150,-.

Da’s heel wat anders dan de beloofde paar tientjes per jaar. Lees vooral even mijn correspondentie met het ‘support team’, de website heeft geen directe contactmogelijkheid.

Top 10 lijst beste Iphone games 2009

Meer 3D-geweld en Tower Defense

Dat de iPhone tot veel in staat is weten we. De iPhone 3Gs is natuurlijk nog sneller maar dat mag de pret niet drukken.

Games worden steeds beter en we mogen met recht zeggen dat de iPhone een prima console is geworden. Trouwe lezers weten inmiddels dat een iPhone op een kloksnelheid van 420 Mhz loopt.

Ter illustratie: een Sony PSP loopt op (maximaal) 333 Mhz. Voor de leek: dat zijn de ‘kilometers per uur’ voor een spelcomputer.

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Check de lijst en klik hier voor de Top 10 uit 2008.

Schrijver onder de zon in 3 stappen!

Werk 2.0

Het is wellicht opgevallen dat de aanvoer van nieuws is vertraagd gedurende de laatste maand. Dat heeft niets met traagheid in technologische ontwikkeling te maken maar meer met de nieuwe aanstelling van schrijver dezes!

Sinds een kleine drie weken ben ik werkzaam bij Softonic.com, een flitsende, hippe organisatie in het altijd zonnige Barcelona! Dat is een fijne upgrade en dit blog staat bekend om haar hoogstaande tutorials. Hierbij een kort stappenplan:

Hoe scoor je een baan als schrijver in Barcelona?

Oud papier scheiden steeds moeilijker

Reclamefolders inpakken in plastic. Mag dat zomaar?

Vroeger was het scheiden van oud papier niet zo lastig. Gemeentes geven veel geld uit aan het plaatsen van de verzamelbakjes maar is er controle op mediabedrijfjes die de foldertjes bundelen en door je brievenbus kwakken?

Gadget.blog.nl op je mobiel

Nu nog Flash aan de praat krijgen

Na een aantal updates in WordPress is het mogelijk om gadget.blog.nl vlekkeloos op je iPhone of Android te bekijken. Dat kon natuurlijk al maar mijn mooie plaatjes verschoven altijd en werden nét niet helemaal goed weergegeven. Sinds vandaag staan alle artikelen mooi onder elkaar.

Bluetooth-snelheden verhoogd: bluetooth 3.0 kan Wi-Fi aan

Bluetooth is nu eindelijk…even ver als Wi-Fi

Elke telefoon is er mee uitgerust maar vrijwel niemand gebruikt het. Dat komt omdat telefoons vaak ook Wi-Fi hebben. Vroeger gebruikte ik mijn telefoon wel eens als modem, via bluetooth was dat gemakkelijk. Met de snelheid van Wi-Fi kon Bluetooth echter nooit concurreren. Totdat versie 3.0 werd aangekondigd!