Remote Desktop vanuit Iphone op TV?

Je PC besturen en weergeven op elke TV

Ontwikkelaars wachten op de dag waarop Apple ze toestaat om TV out te gebruiken voor applicaties. Danzij de mensen bij Ars Technica (met name Erica Sadun) hebben ontwikkelaars hoop gekregen.

Zo ook Jugaari, die Jaadu Remote Desktop ontwikkelde. Met een dankwoordje aan Erica Sadun presenteren ze een demo van hun Remote Desktop applicatie die werkt op elke TV! Je kunt dus overal ter wereld met een TV je computer thuis besturen.

Het aanbod

Voor mensen die graag op afstand PC’s besturen zijn er grofweg drie mogelijkheden. Mochasoft’s Remote Desktop, WinAdmin (niet in Nederland) en Jaadu Remote Desktop. Naast deze programma’s zijn er nog een aantal Iphone-muizen; applicaties waardoor je Iphone als muis kan worden gebruikt.

Het duurste programma is die van Jaadu, hier moet € 19,99 voor worden neergeteld. Mocha’s Remote Desktop Lite is gratis maar heeft beperkingen. Vrijwel alle applicaties kunnen zonder WiFi worden gebruikt (middels Edge of 3G).

Het leuke aan deze programma’s is niet alleen de indruk die je maakt op vrienden maar de volledige toegang tot je PC of Mac. Zo kun je vanuit je hotel in Tokyo bestanden naar jezelf mailen (rechstreeks of via webmail) en met de juiste (lees: Jailbreak-) software zelfs je muziek en bestanden op je Iphone beheren.

We zagen de mensen achter Moto Chaser hetzelfde doen maar de beperking komt van Apple. Games moeten namelijk een bepaalde framerate halen om gepubliceerd te mogen worden en dat gaat niet met de huidige stroombesparende clocksettings van de Iphone (weergave op TV verloopt niet soepel genoeg)

. Ontwikkelaars hebben al aangegeven dat de problemen met framerates op de Ipod Touch 2e generatie aanzienlijk minder zijn. Meer informatie over de processor van Iphone en Ipod Touch vind je hier.

Bronnen: Youtube.com, Jaaduvnc.com

Lees ook:Iphone games spelen op je TV!
Lees ook:Ferrari met een dure touch
Lees ook:Nieuwe Ipod sneller dan Iphone
Lees ook:Bestuur radiografische voertuigen met je iPhone!
Lees ook:Win een nieuwe huid voor je Iphone of Ipod Touch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.