Categorie: "Beeld & geluid"

Review: Dingoo / A320, wild dog or timid pet?

Portable gaming at its best

Forget PSPS’s, GameBoys, or any other portable douchebags for that matter. They seem insignificant when you compare them to the does-it-all Dingoo device! Okay, it doesn’t have touchscreen or WiFi but it delivers none the less!

Exactly what does it deliver then? Read on, amigos!

Don’t like text? Watch a few video-impressions on this device to get a general idea:

Linux on Dingoo

Another World on Dingoo

Mini-projectoren: waar te koop?

Zijn ze nu eindelijk te koop?

Maanden geleden werden de eerste Pico-projectoren gepresenteerd. Of ze te koop waren was minder belangrijk…we kregen er tenminste een paar te zien!

Texas instruments, Samsung maar ook Chinese fabrikanten lieten filmpjes zien en gaven prijsindicaties. Helaas waren de eerste modellen duur (+/- 300 EUR) maar je kon ook kiezen voor een redelijk goedkope projector-telefoon.

Met de komst van de zoveelste mini-projector, -de Mili-pro voor iPhone die je links ziet- vond ik het handig de boel op een rijtje te zetten. Prijsoverzicht, vergelijking en vooral: beschikbaarheid!

Chinese telefoon nog steeds goedkoopste mini-beamer

Markt komt te langzaam op gang

Op deze website is geregeld iets over mini-beamers te lezen. Dat komt omdat je tegenwoordig beamers/projectoren kunt kopen die kleiner zijn dan een aansteker.

Okee, misschien nét niet maar klein zijn ze zeker. De prijs is vaak het grootste probleem. Samsung heeft net met trots aangekondigd dat ze het hebben klaargespeeld om een projector in te bouwen in een telefoon. Revolutionair?

In het geheel niet, projector-telefoons bestaan al lang en zijn goedkoper dan een mini-beamer? Denkt u wat ik denk?

Zune HD gespot in het wild

Deze keer hopelijk zonder Zunebug: zijn de foto’s echt?

Okee, bij multi-touch OLED schermen, TV-Out, 16 of 32 GB opslag en 3d-Xbox game support (uh, wat?) gaan onze oogjes knipperen. De specificaties lijken wel okee en deze mediaspeler wordt zowaar volwassen. De foto’s zien er puik uit.

Interne harde schijven worden extern en mediavaardig

Grote merken doen ook mee

Een paar dagen geleden schreef ik al over het verdwijnen van dvd-recorders en -spelers. Zogenaamde HDD enclosures nemen de plaats in en ik ging zelfs zover om te zeggen: Kieper al je hardware uit het raam”

Grote merken zoals Western Digital -hardeschijvenmaker van formaat- hebben het ook doorgekregen. Het was een koud kunstje om bestaande externe schijven van wat mediakennis te voorzien. Mediacenters (zonder PC) zijn het eigenlijk en duur zijn ze niet.

Bron: Western Digital

Prijs: vanaf € 100,-

DVD-spelers en -recorders overbodig geworden

Kieper al je hardware uit het raam

Weet u nog? Die tijd waarin u werd afgeraden om een dure dvd-speler te kopen? Goedkope dvd-spelers hebben een minder gevoelige lens, waardoor ze werkelijk alles afspelen.

Stoflagen, vlekken en zelfs taartresten op dvd’s hebben niet veel effect bij uw 30 euro-kostende blikje van de mediamarkt.

Eigenaars van dure JVC’s baalden: één nanometertje stof doet het hele apparaat afslaan.

Door de komst van streamers, mediacenters en deze apparaten voorspel ik dat het gebruik van dvd-spelers en -recorders snel af zal nemen.

Digitaal fotolijstje houdt zich aan functie én prijs

The price is right… this time

Eindelijk eens een frisse blik op zaken. In China hebben ze door hoe het moet: als je fotolijstje niet meer kan dan foto’s tonen -en best leuk staat in het interieur- dan hoeft het niet veel te kosten.

Vergeet die dure rotdingen met Wi-Fi en barometer en zelfs die cheapo nepperts van de Xenos. Voor de prijs van één hippe digitale fotolijst in bourgeoise cadeauwinkels kun je je huis volhangen met deze vriendelijke vierkantjes.

Deze knappe lijst doet waar ie goed in is: foto’s tonen (op 7 inch) vanaf allerlei kaartjes en usb-sticks. Verder niets.

Bron/verkrijgbaar bij: Chinavasion.com

Prijs: € 21,20

Microfoon maakt van je iPod een telefoon

Punaise in je iPod

Er werden al microfoons voor de Ipod Touch verkocht, al was het niet duidelijk of dit legaal was. Met een programma als Fringe (VOIP, ICQ, Messenger, Skype etc.) kun je gewoon bellen via Wi-Fi.

De ThumbTacks van Switcheasy maken van je Ipod Nano 4G een voicerecorder maar van je Ipod Touch 2G een heuse telefoon!

Bron: Switcheasy

Prijs: $ 13,-