Eindelijk overal je favoriete films kijken!

Texas instruments en het Japanse Optoma werken samen maar zijn een beetje laat…

Al jaren wordt gesproken over zogenaamde Pico-technologie, projectiemogelijkheden op zakformaat. Langverlaten websites van verschillende fabrikanten brengen ons sinds jaren in vervoering en dan ineens…

Ineens duikt een Chinees bedrijf op dat heeft besloten een dergelijke techniek toe te passen in een mobiele telefoon. Het bedrijf kopieert wat uiterlijke zaken van Apple en lanceert in alle eenvoud een telefoon met projector die een beeld in 640 x 480 kan tonen. Het beeld kan tot ongeveer 80 x 100 cm worden opgeblazen en dat is niet verkeerd. De telefoon is goedkoper dan de losse mini-projector, de kosten zijn ongeveer 250 Euro.

De eerste projector-phone (links): de helft goedkoper dan de mobiele oplossing (rechts) voor Iphone en mp4-spelers.

Optoma is één van de aanbieders die zich op de markt heeft gewaagd, echter iets te laat. Het volgende filmpje toont een aantal trotse Optoma-mensen die het apparaatje van commentaar voorzien. Ze leken alleen te zijn vergeten er een telefoon omheen te bouwen… 1-0 voor China.

Waarom de vriendelijke man het over een “DVD-prayer” heeft is nochtans onduidelijk. Wellicht doet ie net iets teveel zijn best om de -R- uit te spreken. Gemiste kans voor Optoma -waarvan overigens de website uit de lucht is- want we zijn al mijlen verder op dit gebied. Vooralsnog richt Optoma zich op de Japanse markt, hoewel de projector-phone gewoon voor de hele wereld beschikbaar is.

Bronnen: Engadget.com, Chinavasion

Lees ook:Mobile World Congress 2009: deel 3
Lees ook:Chinese telefoon nog steeds goedkoopste mini-beamer
Lees ook:Camera met ingebouwde telefoon
Lees ook:Mini-projectoren: waar te koop?
Lees ook:Zoveelste mini-projector op de markt, nog steeds te duur

Eén reactie op “Eindelijk overal je favoriete films kijken!

 1. Mohan Koendjbiharie

  Ik ben zelf sindskort bezitter van de Optoma PK 102 Pro. Prima apparaat met genoeg opties.
  Ik had eerst het plan de Samsung i7410 aan te schaffen, maar deze is nog steeds niet verkrijgbaar in NL.
  Mar van de andere kant vindt ik het praktischer om telefoon apart te hebben. Stel dat het geintegreerde apparaat defect raakt, dan is de kans groot dat beide apparaten niet meer te gebruiken zijn. Lastige situatie.

  Op zich wel handig zo’n gadget. Maar ik ben zeer tevreden over de PK 102, buiten het feit dat er geen ir afstandsbediening bij zit hahahah

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.