Welke Iphone games spelen lekker op TV?

Kan dat al dan? Ja!

Of het nu mag of niet, Iphone games op je televisie spelen is mogelijk. Niet alle games spelen even lekker maar games die je rechtopstaand kan spelen -en bij voorkeur met de bewegingssensor- zijn prima te doen.

Het kan met de applicaties TVOut of ScreenSplitr maar laatstgenoemde is vooral bedoeld voor fancy browsing op TV. De framerate van TVOut is acceptabel en de applicatie werkt gewoon met je AV-kabel van Apple. Grote forums snijden het onderwerp even aan maar leggen niet uit hoe het moet.

Veel geklets over kabels en vastlopende Iphones en nergens een brave borst die het progje even van cydia plukt en voor z’n tv ploft. Iemand vroeg mij hoe het zit dus hierbij het antwoord.

Wat heb je nodig en vooral: welke games?

Checklist

Op je Iphone: jailbreaken=ongevaarlijk en gemakkelijk. Doen. Cydia erop (installer heb ik er voor de sier op) en zoeken naar TVOut (onder bigboss sources), klaar. De applicatie ziet er simpel uit en is het ook. Gewoon de programma’s aanvinken die je op tv wilt tonen. Ik raad nu een respring aan, dit kan met SBsettings, een fijne app die ook processen kan afsluiten (en je beschikbare geheugen toont).

In je Iphone: kabel van apple (ja, die zijn duur maar had je die nog niet dan?), bij voorkeur onderin je Iphone stoppen. Ik las op een forum dat je via dealextreme een kabel kon kopen waar met dikke letters ‘Iphone 3G’ op staat maar op dezelfde website staat een aantal keren ‘werkt niet met Iphone 3G’ -reacties van kopers overigens-. Te proberen voor $ 7,50.

Op één van de grootste Iphone forums van de Benelux is te lezen dat complexe OpenGL applicaties niet zouden werken maar ik heb eigenlijk alles aan de praat gekregen (trouwe lezers kennen mijn App Store verslaving).

Showtime!

Zoals ik al zei is het gewoon een kwestie van aanvinken en je bent klaar. Waarom deze stap noodzakelijk is blijft een goede vraag maar okee, het werkt. Een paar woorden vooraf:

- je Iphone kan vastlopen: restarten, homeknop dubbel indrukken, probleem weg.

- gebruik na elke tv-out ronde een respring (bij voorkeur met SBsettings, het oranje knopje, vierde van onder).

- landscape mode werkt niet. Ga niet balen als je rolando’s ineens allemaal als een gek gaan rollen: games doen het niet op hun zijkant. Welja, ze doen het wel maar je krijgt last van je nek als je ze echt wil spelen. Bij Rolando heb ik overigens geen schokjes of verminderde framerate gezien (‘hardnekkige’ testers kunnen zich uitleven).

Vette shizzle playa

Een tijd geleden heb je hier al een hele fijne top 10 kunnen vinden, blader die even door. Hier vind je onder andere Snail Mail en Star Wars: the force unleashed.

Die twee zijn heerlijk te spelen op TV, de eerste vanwege de fijne besturing en de tweede vanwege het gemak van de gestures (symbooltjes tekenen op het scherm). Geluid doet het ook en ik moet eerlijk zeggen: da’s best een fijne ervaring!

Het gaat wat ver om te zeggen dat je uren lol kan beleven aan dit ‘truukje’ maar leuk is het wel.

Nieuwe versies zullen uiteraard wél weergave op het Iphone-scherm hebben en dat vele herstarten zou niet moeten hoeven. Bij Snail Mail en Star Wars is het echter gewoon gaaf, daar beide spellen zo’n fijne besturing hebben. Ik heb trouwens de eerste de beste versie van TVOut te pakken gehad en zal proberen in de toekomst eens een filmpje in elkaar te flansen (bij voorkeur met een nieuwere versie). Veel plezier!

Lees ook:Iphone games spelen op je TV!
Lees ook:Je iPad op een plasmascherm: werkt het?
Lees ook:Nettop is mini-desktop maar eigenlijk namaak-Apple mini
Lees ook:De beste hangplekken voor technofielen
Lees ook:iControlpad aangepast voor Iphone 3G

Eén reactie op “Welke Iphone games spelen lekker op TV?

  1. harold

    Ja, overigens werkt Antimatter ook heerlijk. Ziet er prachtig uit maar er moet wel een update komen voor landscape. Goede uitleg…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.