DVD-spelers en -recorders overbodig geworden

Kieper al je hardware uit het raam

Weet u nog? Die tijd waarin u werd afgeraden om een dure dvd-speler te kopen? Goedkope dvd-spelers hebben een minder gevoelige lens, waardoor ze werkelijk alles afspelen.

Stoflagen, vlekken en zelfs taartresten op dvd’s hebben niet veel effect bij uw 30 euro-kostende blikje van de mediamarkt.

Eigenaars van dure JVC’s baalden: één nanometertje stof doet het hele apparaat afslaan.

Door de komst van streamers, mediacenters en deze apparaten voorspel ik dat het gebruik van dvd-spelers en -recorders snel af zal nemen.

Nieuwe stijl

De nieuwe apparaten zijn goedkoop, gemakkelijk aan te sluiten en bovendien aan te sluiten op iets dat iedereen al heeft: een oude harde schijf. Eerder schreef ik al over de Portable HDD Enclosure & Media Player van Chinavasion en dit wordt een belangrijke tegenhanger van de dvd-speler en -recorder.

Dit model werkt als een soort omhulsel van een SATA harde schijf (3.5 inch) en biedt bovendien de mogelijkheid om op te nemen. De mogelijkheden zijn onbeperkt en het ding slikt alles: USB-sticks, memorysticks maar vooral SATA II schijven!

Waar gaan de DVD’s in?

Tja, daar zit hem de crux. Er gaat van alles in en alle formaten worden ondersteund (zelf VOB ofwel DVD-bestanden) maar het is geen DVD-speler. Je kunt uiteraard je DVD’s kopiëren via je PC maar niet iedereen heeft daar zin in.

Dit is het enige nadeel van zo’n HDD enclosure. Maar wat een mogelijkheden staan er tegenover! Het blijft een prachtig opname-apparaat en je films en muziek kwak je gemakkelijk op een stick of kaartje.

Wa kost da?

Een SATA II schijf met 160 GB (jaja, Gigabyte!) kost vaak niet meer dan  € 50,- en samen met dit apparaat heb je dus een Audiovisuele grootmeester in huis voor iets meer dan € 100,-. Je kunt ook nog knippen, plakken en kopiëren in het apparaat en opnemen van TV.

Let dus op, een harde schijf is niet bijgesloten. Die moet je zelf even opsnorren of uit je PC trekken. Dit model slikt schijven tot 500 GB. Dat zijn iets meer dan 700 films in Divx-formaat. Fraai.

Bron/beschikbaar bij Chinavasion.com

Prijs: € 53,12

Extra: Een SATA II schijf van ca. 160GB koop je vanaf € 40,-

Lees ook:HDD ‘hoes’ maakt van harde schijf een mediaspeler
Lees ook:Chinese netbook lijkt op Ferrari, biedt leuke extra
Lees ook:Maak van je interne harde schijf een externe
Lees ook:Chinese G2 Android telefoon al te koop?
Lees ook:PMP’s zijn de mooiste digitale fotolijstjes…en meer!

0 reacties op “DVD-spelers en -recorders overbodig geworden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.