Mini-projectoren: waar te koop?

Zijn ze nu eindelijk te koop?

Maanden geleden werden de eerste Pico-projectoren gepresenteerd. Of ze te koop waren was minder belangrijk…we kregen er tenminste een paar te zien!

Texas instruments, Samsung maar ook Chinese fabrikanten lieten filmpjes zien en gaven prijsindicaties. Helaas waren de eerste modellen duur (+/- 300 EUR) maar je kon ook kiezen voor een redelijk goedkope projector-telefoon.

Met de komst van de zoveelste mini-projector, -de Mili-pro voor iPhone die je links ziet- vond ik het handig de boel op een rijtje te zetten. Prijsoverzicht, vergelijking en vooral: beschikbaarheid!

Grote namen

Okee, laten we beginnen met de big boys. Optoma en Texas Instruments werkten samen aan de Pico Projector, die gewoon in Nederland te bestellen is. Verder kijken we naar 3M en AipTek spelers. Laten we de specificaties eens onder de loep nemen.

Optoma Pico Projector PK101

Noemt zichzelf de kleinste pico projector ter wereld. Optoma en Texas Instruments kondigden jaren geleden deze technologie al aan maar in China was de projector al veel eerder op de markt (deze zat namelijk netjes ingebouwd in een mobiele telefoon). Kijk hier voor meer PK101 foto’s.

Resolutie: onbekend

Branduren:20.000

Voeding: Accu (2 stuks meegeleverd), 2 uur afspeeltijd

Extra’s: statief(je) meegeleverd

Prijs: 299 EUR, o.a. hier te koop

Opvallende zaken: de handleiding is eigenlijk niet meer dan een veiligheidswaarschuwing, nergens wordt gesproken over resoluties of beeldgrootte. De website is slecht vertaald.

Wil je even helemaal in de specificaties duiken, dan lees je hier de volledige handleiding.

3M MPro 110 mini-projector

3M -in tegenstelling tot Optoma- heeft een mooie Nederlandse website. De informatieve website vertelt een hoop over de projector en waar je deze in Nederland kunt kopen.

De website doet precies wat ze moet doen: het promoten van een nieuw, uniek product op de markt.

Resolutie: tot 1280×768, grootte: max. 50 inch

Branduren: 20.000

Voeding: batterij, tot 60 minuten video

Prijs: 296,31 EUR , o.a. hier te koop

Opvallende zaken: de speeltijd is niet indrukwekkend. Het lijkt dan ook vooral geschikt voor presentaties, hoewel je uiteraard films kunt draaien terwijl je bent aangesloten op het lichtnet.

Aiptek pocket Cinema T10

De goedkoopste ‘merkspeler’ die we hier behandelen. De speler is gewoon via Expansys te bestellen. Aiptek heeft verschillende mini projectors maar we kijken even naar het basismodel. Er zijn nieuwere (duurdere) modellen op de markt! Kijk voor meer info op de website van Aiptek.

Resolutie: 640×480 (elders vermeld: 640×360)

Branduren: onbekend

Voeding: Li-on batterij, afspeeltijd onbekend

Prijs: vanaf 199 EUR

Opvallende zaken: Let op waar je de Pocket Cinema T10 koopt, je hoeft niet meer dan 200 EUR te betalen. Sla winkels met hogere prijzen dus over. Goedkoop bij: Komplett.nl

China

Trouwe lezers kennen mijn passie voor Chinavasion, een bedrijf dat elke maand met nieuwe prachtgadgets op de proppen komt. Ik bestel hier zelf geregeld en ben dus niet vies van een beetje reclame.

Toen Texas Instruments, Samsung, Microvision en 3M nog over minibeamers ‘droomden’ hadden deze lui al een dergelijke techniek in een mobiele telefoon gestopt. Over deze telefoon schreef ik eerder al, het ding wordt nu prima verkocht en blijft de goedkoopste mini-projector.

Maar: we hebben het hier specifiek over mini-projectoren en daarom nog één vermelding van een dergelijke beamer. Chinavasion verkoopt namelijk ook losse beamers.

Mini-projector met 4GB geheugen en Micro SD-slot

Misschien wel de meest uigebreide mini-projector maar zeker niet de goedkoopste. Deze speler kent echter een groot voordeel: je kunt gewoon importeren naar alle landen en de informatie op de website is compleet.

Ik blijf het vreemd vinden dat dit type product zo slecht op de markt wordt gebracht. Incomplete informatie, ellenlange zoektochten naar dealers in Nederland. De meest gemakkelijke optie: importeren uit China.

Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar het is nu eenmaal zo. Binnen een week in je huis, of je nu in Nederland woont of in Spanje (ja, ik ben net verhuisd).

Resolutie: 800×600, 1024×768 (4:3, 16:9)

Branduren: 30.000

Voeding: accu, lichtnet, speeltijd onbekend

Extra’s: Eigen mediaspeler voor MPEG, Xvid, Avi, MP3, JPEG, BMP, Gif, met 4GB opslag en USB verbinding naar PC. Statief meegeleverd. VGA input, A/V input. Handleiding in het Engels.

Prijs: 238 EUR

Opvallende zaken: de meest complete mini-projector die ook los kan worden gebruikt. De hoge resolutie (1024×768) en het aantal branduren (30.000) zijn indrukwekkend. Nu maar hopen dat ik na zoveel reclame er eentje gratis krijg van Chinavasion. Qua namedropping moet dat wel goed komen.

Okee, dat was een klein overzichtje maar hopelijk behulpzaam. De goedkoopste beamer blijft dus de telefoon van frequent genoemde website hierboven. Ik zal eens contact met ze opnemen over promotionele vergoedingen. Veel winkelplezier toegewenst!

Lees ook:Zoveelste mini-projector op de markt, nog steeds te duur
Lees ook:Eindelijk overal je favoriete films kijken!
Lees ook:Chinese telefoon nog steeds goedkoopste mini-beamer
Lees ook:Mini-projector past in wijnglas
Lees ook:Sixth Sense technologie werpt ons jaren in de toekomst

8 reacties op “Mini-projectoren: waar te koop?

 1. vlietstra

  ben ook zeer benieuwd naar ervaringen mbt de chinavasion beamer.
  kan er geen vinden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Carolien

  Hallo,

  Iemand nog tips voor een mini-beamer?
  Ben geen techneut maar wil mijn man er graag een kado doen. Gewoon om vanaf de laptop leuk foto’s op de muur te laten zien of presentaties mee te geven.

  Dank en groet,

  Carolien

    /   Beantwoorden  / 
 3. ZissittickFit

  Sorry for being off topic – what wordpress theme do you use? It looks stunning!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Merijn de Boer

  @Carolien, binnenkort ontvang ik de Chinavasion Beamer, een uitgebreide review volgt. Dit is in verhouding de meest goedkope beamer met de beste kwaliteit (zowel in helderheid als scherpte).

    /   Beantwoorden  / 
 5. Erik Van den Haute

  Hallo, ik heb de micro projector CVIK-E26 van chinavasion bekomen maar ondanks de sleuven en de kontakten voor een battery en in de manuel staat een battery 4000 mAh 12 Volt beweert chinavasion dat er hiervoor geen battery bestaat. Ook is de aanduiding op verscheidene sites 16/9 en 1280/756 resolutie niet voor handen op mdit item.Groetjes Erik

    /   Beantwoorden  / 
 6. Harco de Laat

  De projector van Chinavasion lijkt me geweldig. Maar al googelend kwam ik op nogal wat sites waar de betrouwbaarheid van Chinavasion ter discussie wordt gesteld. Google bijvoorbeeld op “chinavasion fraud”. Weet iemand of en zo ja waar ik de projector veilig kan kopen?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Lies

  De link in “techniek in de telefoon gestopt. Over deze telefoon schreef ik eerder al, het ding wordt nu prima verkocht en blijft de goedkoopste mini-projector.” werkt niet meer.

  Graag de nieuwe link toevoegen van deze telefoon, of liever nog: Het typenummer exact opschrijven zodat dit via google vindbaar is.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jelle

  Tijd voor een update? Zijn behoorlijk wat nieuwe mini beamers op de markt! :-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.