Categorie: "Gadgets zonder stroom"

Apparaten opladen zonder batterij; kan het?

Nóg een stukje milieuvriendelijker

Zonnepanelen zijn de toekomst. Dat gezegd hebbende, kleeft er één probleem aan deze zonnige rakkers: ook panelen moeten batterij-inhoud ergens opslaan.

Vaak hangt er een kleine batterij aan je zonnepaneeltjes, ééntje die er lang over doet om op te laden en binnen een paar minuten leeg is nadat je er een apparaat aan hangt.

De oplossing? Panelen die de energie van de zon rechtstreeks (via USB) naar je apparaat knallen. Heb je een iPhone of wat voor apparaat dan ook dat kan laden via je pc dan is deze gadget zeker het proberen waard!

Steeds meer verlichting op zonne-energie

Verlichting is nabij

Er komen steeds meer inventieve manieren om je (vakantie)huis te voorzien van licht op zonne-energie. Toegegeven, je moet de apparaten flink lang in de zon hangen -deze lampions zijn in 4-6 uur opgeladen- maar dan heb je ook wat.

Ik had er twee mee tijdens mijn vakantie in Andalusië en was prettig verrast. Het licht is niet erg fel maar het voldoet en twee of drie van deze jongens geven een fijn, gezellig licht.

Het wordt helemaal feest met een stuk of zes, bijvoorbeeld voor in de vijgenboom op het terras. Bij Heavenlyheroes.nl koop je een hele doos (6 stuks) voor € 75,-.

Bron: Heavenlyheroes.nl

Prijs: € 14,95

Hymini levert energie van zon en wind

Vakantie laadt niet alleen toeristen op

Onlangs mocht ik van Heavenlyheroes.nl een Hymini-lader uitproberen, mijn vakantie in Andalusië leende zich daar uitstekend voor. Temeer omdat ik niet beschik over electriciteit daar in de bergen! De Hymini is een klein, niervormig apparaatje met ingebouwde batterij en windgenerator.

De kleine krachtpatser komt in een recyclebare doos, met duidelijke opdrukken inzake de veiligheid van onze aarde… en die van onszelf. Bij de tekst “Do not eat” vermoed ik dat we met een Amerikaanse productdesigner te maken hebben.

Toegegeven, het lijkt verdacht veel op een smakelijke riñón. Da’s Spaans.

Horloge tikt 12 maanden lang op één zonnelading

Reguliere batterijen passé?

Het lange wachten is op zonne-generatoren maar dit kan nog even duren. Toch zie je dat steeds meer fabrikanten producten gemakkelijk ombouwen om je zelfs in de rimboe maandenlang te kunnen voorzien van energie.

Uiteindelijk zal dus iedereen een kleine investering willen -en kunnen- doen om de afhankelijkheid van energie-gangsters kwijt te geraken.

Ik schreef eerder eens over een mini-kernreactor (€ 1000,- voor 7 jaar stroom) maar het milieu is gediend bij de wat meer zonnige oplossing.

Bron/verkrijgbaar bij: Freestyle Usa

Prijs: $ 115,- (€ 91,-)

Zonnecellen binnenkort van plastic en doorzichtig?

Nieuwe standaard?

Er gebeurt een hoop op het gebied van ‘alternatieve energie’. Batterijen verdwijnen uit het zicht. Binnenkort bestaat zelfs de mogelijkheid dat accu’s het moeten afleggen tegen kleine plastic laagjes van zonnecellen, die gemakkelijk op apparaten kunnen worden geplakt.

Wat zou dat heerlijk zijn: nooit meer stekkers en kabels.

Batterijlader op zonne-energie

Energizer ziet het licht

Het merk heeft iedereen wel eens zien liggen bij elektronicazaken. Persoonlijk denk ik bij het zien altijd: “ach ja, die dingen bestaan natuurlijk ook nog. Waar gingen die ook al weer in.. batterijen?”

Voor de apparaten zonder accu heb je ze gewoon nodig. Afstandsbedieningen, uhm.. uhm.. en vast ook wel meer apparaten, ik kom er even niet op. De oplader pakt AA en AAA batterijen aan en laadt (bijna) alle USB apparaten op. Ook nog weerbestendig, deze compacte rakker. Wordt gepresenteerd op CES Innovatiebeurs 2009.

Bron:Goodcleantech.com

Prijs: $ 49,99

Zonne-energie voor Ipod of Iphone

China vs de VS

Binnenkort gaan we reviewen bij gadget.blog.nl. Dat is hard nodig, we vergelijken immers steeds (goedkope) Chinese  producten met (véél te dure) Amerikaanse .

Totdat we worden overspoeld met recensiemateriaal (gadget.blog.nl is nog jong) houden we jullie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Vandaag de iPhone Solar Power Battery Case, een hoesje met zonnepaneel voor de Iphone (wij gaan uit van de 1e generatie).

Zonnelader pakt ook laptops aan

Zonneladers krijgen steeds meer capaciteit

Hoewel er nog steeds bedrijven zijn die met trots een 2200 mAh batterij aankondigen, zijn er klaarblijkelijk ook al 20.000 mAh batterijen op de markt.

Deze worden geleverd met vrij veel adapters voor Ipod, diverse telefoons én laptop. Met 20.000 mAh kun je wel even vooruit! Video na de break.

Haal meer uit de zon!

Chinese zonnelader doet er nog een schepje bovenop

Eerder schreef ik over de Battech zonnelader, die maar liefst 2200mAh had (mAh staat overigens voor Milliamp Hour, de ‘inhoud van een batterij’) en hier is na een beetje zoeken de 3000mAh batterij. Moet wat langer in de  zon bakken maar dan heb je ook wat.

Uiteraard is de laadtijd groter, edoch geniet je in de jungle nog meer van je mp3- of mp4-speler, scheerapparaat of ander gemotoriseerd vernuft.

Bron: Chinavasion.com

Prijs: € 35,97

Zonnelader biedt 50 uur Ipodplezier

Er zijn veel zonneladers op de markt maar niet met zoveel capaciteit

Het Engelse kantoor van Battech heeft nog geen prijzen aangekondigd maar wel enige specificaties. De 2200 mAh batterij is nét iets sterker dan haar concurrenten en heeft zelfs een ledlampje dat het laadproces weergeeft. Hoewel de ontwikkeling van zonneladers ook in China in volle gang is, kunnen niet veel Europese bedrijven baanbrekende laders op de markt positioneren (vanwege zware Europese kwaliteits-’spelregels’).

Bron: Engadget.com

Prijs: Onbekend (verwachting is ongeveer $ 60)