Zonnecellen binnenkort van plastic en doorzichtig?

Nieuwe standaard?

Er gebeurt een hoop op het gebied van ‘alternatieve energie’. Batterijen verdwijnen uit het zicht. Binnenkort bestaat zelfs de mogelijkheid dat accu’s het moeten afleggen tegen kleine plastic laagjes van zonnecellen, die gemakkelijk op apparaten kunnen worden geplakt.

Wat zou dat heerlijk zijn: nooit meer stekkers en kabels.

Zonnecellen zijn hot

Het is soms een raar gezicht: daken gevuld met enorme vlakken zonnecellen. Je ziet deze daken niet alleen op het platteland, ook in steden is men de hoge energieprijzen (en soms nog hogere energiebelasting) beu. De technologie is vrij geavanceerd maar de verzameling van energie laat soms te wensen over.

Zo zijn panelen spotgoedkoop maar betaal je duizenden euro’s aan accu’s en transformatoren. En die heb je toch nodig! Toch gaat de ontwikkeling gestaag door en is het bij lampen, mp3/mp4-spelers en laptops al geen enkel probleem meer om onafhankelijk en gratis stroom af te tappen van de zon. Moderne cellen hebben zelfs genoeg aan onze Nederlandse zon…

Het concept van Solarmer Energy gaat verder: de nieuwe cellen zijn van plastic, (mogelijk) doorzichtig en zeer flexibel. Dat zorgt voor esthetisch verantwoorde maar vooral goed toepasbare cellen. Stel je voor dat je een kleine strip op een fototoestel of mp3-speler kunt plaatsen om hiermee je apparaat volledig autonoom te maken. Het is nog goed voor het milieu ook!

Wetenschappers van het NanoRenewable Energy Center zijn bezig met het commercialiseren van de technologie, zodat wij in de toekomst geen stekkers meer in muren hoeven te drukken. Vol verwachting klopt ons hart!

Bron: Solarmer Inc.

Lees ook:Productreviews in de zon
Lees ook:Horloge tikt 12 maanden lang op één zonnelading
Lees ook:Oud papier scheiden steeds moeilijker
Lees ook:Apparaten opladen zonder batterij; kan het?
Lees ook:Iphone OS 3.0 : het nieuws tot nu toe (deel 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.