Hymini levert energie van zon en wind

Vakantie laadt niet alleen toeristen op

Onlangs mocht ik van Heavenlyheroes.nl een Hymini-lader uitproberen, mijn vakantie in Andalusië leende zich daar uitstekend voor. Temeer omdat ik niet beschik over electriciteit daar in de bergen! De Hymini is een klein, niervormig apparaatje met ingebouwde batterij en windgenerator.

De kleine krachtpatser komt in een recyclebare doos, met duidelijke opdrukken inzake de veiligheid van onze aarde… en die van onszelf. Bij de tekst “Do not eat” vermoed ik dat we met een Amerikaanse productdesigner te maken hebben.

Toegegeven, het lijkt verdacht veel op een smakelijke riñón. Da’s Spaans.

De wind van voren

In de Alpujarras -uitlopers van de Sierra nevada- kan het behoorlijk stormen. Ik zocht daarom een stevige vijgenboom uit om de wind eens goed door de Hymini te laten jekkeren.

Dat ging redelijk goed, met dank aan de houder. Je klikt de hymini in de schelpvormige houder en je kunt deze aan elk cylindervormig voorwerp vastmaken. Een groen lampje gaat branden wanneer wind wordt omgezet in energie. Twee uur waaien resulteerde in 10 minuten laadtijd voor mijn Iphone. Hierbij moet ik vermelden dat Iphones behoorlijk veel stroom slurpen.

Laadtijd

Met regelmatige wind zou de batterij -1200 mAh- in 5 a 6 uur opgeladen moeten zijn. Ook de laadtijd met het bijgeleverde zonnepaneel ligt rond de 6 a 7 uur. Zoals gezegd, slurpt een Iphone je Hymini snel leeg: een volledig opgeladen batterij kan slechts 20 minuten een Iphone opladen.

Ik twijfel dan ook een beetje aan de 1200 mAh. Oudere telefoons laden wél volledig op aan de Hymini en voor de meeste modellen zijn kabeltjes meegeleverd.

Hebbeding

In de bergen heb ik geen stroom. Kaarsen meenemen resulteert in zware bepakking en het feit dat een x-ray scanner op het vliegveld moeite heeft met onderscheid tussen dynamiet en mijn wassen lichtbrengers is ook niet zo fijn.

Tegenwoordig experimenteer ik met moderne knijpkatten, zonne- en windgeneratoren, al is het omdat ik dit in Nederland ook meer zou willen doen.

De Hymini is een hebbeding, een handig zakapparaat voor kleinere telefoons. Mijn Iphone lijkt iets te hoog gegrepen maar met voldoende wind of zon laadt ook deze netjes op (doch niet helemaal). Handig -maar vergeten door ondergetekende- is de mogelijkheid om de batterij (bij voorkeur vóór de reis) op te laden via netstroom (bijgeleverde adapter). Zo heb je een reservebatterij voor je telefoon of mp3/mp4-speler bij de hand.

Naast een USB kabel worden 7 connectoren bijgeleverd geschikt voor: Nokia, Motorola, Sony Ericson, Samsung en LG, Iphone en Ipod.

Bron/verkrijgbaar bij: Heavenlyheroes.nl

Prijs: € 69,99

Ziet u de kans schoon voor schone energie?

  • Jazeker, binnen 10 jaar tapt iedereen van zon of wind (43%)
  • Energiebedrijven zijn gangsters, daar komen we nooit vanaf! (25%)
  • Het zou -letterlijk- een godsgeschenk zijn, ik ben de eerste die een zonne-generator bestelt (20%)
  • Nee. Laat mij maar lekker oldschool stroom kopen, inpluggen & klaar (9%)
  • Mwah, dat maakt me niets uit: geld zat (3%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Steeds meer verlichting op zonne-energie
Lees ook:Apparaten opladen zonder batterij; kan het?
Lees ook:Haal meer uit de zon!
Lees ook:Productreviews in de zon
Lees ook:Iphonehouder,oplader én muziekstreamer voor in de auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.