Categorie: "Huis-tuin-en-keuken gadgets"

Lustige logica: dingen die u allang weet

Even offtopic, of toch niet?

Je leest dagelijks nieuwsberichten waarbij je denkt: wat? Besteedt een overheid hier geld aan? “Luie mannen minder in trek bij hardwerkende vrouwen”, “kans op hersenletsel groter bij alcoholisten”, enfin…de ‘onderzoekjes’ die universiteiten uitvoeren in droge tijden. Topper van vorige week:

“Kraaien begrijpen zwaartekracht”.

Ga ik mee in deze trend? Ja! Gisteravond kreeg ik tijdens een Hollands avondje in Barcelona het gevoel deze ervaring te delen met het volk.

“Spekjes maken spruitjes onmeetbaar lekkerder…”

Magic Wheel: twee benen, één wiel!

Wieltje onder je kont

Het wordt wel een foot scooter genoemd maar lijkt qua principe ietwat op een step. Filmpjes tonen snelle, flitsende mensen die snelheden van 20-25 km per uur halen.

Op zich een fijne uitvinding voor in de stad: de kleine eindjes van de metro naar je werk. Je benen gaan over het wiel (aan beide zijden) en het lijkt hierdoor een beetje op zo’n circuswieltje… maar dan mét balans!

De magicwheel kost iets minder dan €100,- en dat is niet mis. Voor een hippe maar onhandelbare vouwfiets betaal je al snel meer dan het dubbele!

Bron/te koop bij: magicwheel.co.uk, V-nix.nl

Prijs: € 98,-


Pols-pc is leuk, futuristisch maar niet revolutionair

Iphone-houder was handiger geweest

Glacier computers is een bedrijf dat computers inbouwt in menig stukje apparatuur. Denk aan auto’s, liften, fabrieken en meer plekken waar hard wordt gewerkt.

Voor liefhebbers van de natuur -of een stevig (berg)partijtje klimmen- is er de W200 draagbare polscomputer. Welja, computer…het ding loopt op Windows CE of Linux dus we spreken meer over een pocketpc.

Waarom niet gewoon een houder voor je Iphone?

Bron: Glacier Computer

Prijs: niet bekend (op aanvraag)

Speciale grill voor kantoorverslaafden

Wir haben es nicht gewurst

Vanuit kantoren in Moskou en Kiev opereert een zootje ongeregeld (als ik de website mag geloven) dat toch wel erg mooie designs weet om te zetten in industrieel vernuft.

De russen ontwerpen gadgets, kookschorten, koelkastmagneten en nog veel meer. Onder dat ‘veel meer’ valt deze grill met ingebouwde spreadsheet. Of was het nu andersom?

De grill is ‘slechts’ een design maar wat de heren wél verkopen in hun Worldwide Store liegt er niet om: ooit een keyboard van € 1257,14 gezien?

Bron: Art. Lebedev via Gizmodo.com

Steeds meer verlichting op zonne-energie

Verlichting is nabij

Er komen steeds meer inventieve manieren om je (vakantie)huis te voorzien van licht op zonne-energie. Toegegeven, je moet de apparaten flink lang in de zon hangen -deze lampions zijn in 4-6 uur opgeladen- maar dan heb je ook wat.

Ik had er twee mee tijdens mijn vakantie in Andalusië en was prettig verrast. Het licht is niet erg fel maar het voldoet en twee of drie van deze jongens geven een fijn, gezellig licht.

Het wordt helemaal feest met een stuk of zes, bijvoorbeeld voor in de vijgenboom op het terras. Bij Heavenlyheroes.nl koop je een hele doos (6 stuks) voor € 75,-.

Bron: Heavenlyheroes.nl

Prijs: € 14,95

Productreviews in de zon

Alles in het belang van gadget.blog.nl

Soms kun je werk en vakantie prima combineren. Vooral als het gaat om plekken met zon!

Deze week: productreviews van gadgets op zonne-energie, met dank aan HeavenlyHeroes.nl.

Verder kun je tot 5 april meedoen met de prijsvraag waarin je een designhorloge kunt winnen!

Over schone energie gesproken: bent u al lid van Llink? Nog 410 leden en de zender is gered!

Fake beveiligingscamera doet weinig, kost niets

Uw schuurtje is weer veilig

Mijn buren hebben naast een kilometer aan schuttingen allemaal camera’s aan hun schuurtje hangen. Die camera’s hangen nét boven de schutting en dat is jammer. Volgens mij nodigt het op die manier alleen maar uit.

Welja, wietplantages zat in Groningen en handig dat men aangeeft waar ze zijn.

Mocht je iets willen beschermen dan schrikt zo’n camera echter wel af, ook al zou deze nep zijn. De camera’s van Chinavasion filmen niet maar draaien wel (door bewegingssensors). Ook brandt er een mooi lichtje en daar houden boeven niet van.

Bron/verkrijgbaar bij: Chinavasion

Prijs: € 2,46

Laserschaar helpt bij het knippen

Het knippen gaat nog niet vanzelf

Bij het lezen over een laserschaar denk ik meteen aan een laser die door papier snijdt. Het blijkt echter gewoon een laser die de ‘kniplijn’ toont. Eigenlijk is het dus gewoon een schaar met een lampje.

Onzettend handig wanneer je een cadeau moet inpakken of zelf visitekaartjes wilt uitknippen. De Prijs valt in ieder geval mee.

Bron: Chinavasion.com

Prijs: € 6,81