Categorie: "Kantoor"

Review: de Wacom Bamboo Pen & Touch tablet

Is het een muis? Is het een tablet? Het is de Bamboo pen & touch!

Terwijl MIT-studenten zich bezighouden met touchscreen via Wii-controllers, Sixth Sense-technologie en augmented reality denk ik vaak: “out of the box-thinking is gaaf maar de resultaten zijn nergens te koop!”

Toegegeven, het is gaaf dat je van ieder scherm een aanraakscherm maakt met niets anders dan Nintendo-prullaria plus een Led-lampje en van een stuk papier een beeldscherm met bewegingssensor maken is niet mis. Door al die toekomstmuziek missen we soms de geluiden van het hier en nu.

Onder andere het heerlijke geluid van een pennetje dat op een tablet krast.

Hyves, hoe kom je er van af?

Terugkrabbelen lastig?

Stel: je hebt je droombaan, bent net getrouwd met de liefde van je leven of komt simpelweg niet met meer dan 40 Hyves-vrienden op de proppen.

Hoe kom je dan van Hyves af? Forums en duistere blogs vertellen over het euvel dat ‘uit de hyve stappen’ heet. Is het echt zo moeilijk?

Gans en geheel niet. Log in en gebruik deze link om de laatste mail van Hyves te ontvangen. Na een aantal ‘weetjehetzekers’ ben je er vanaf…hoewel, niet meteen.

Voor schrijver dezes vond de afmelding plaats op zondag 30 augustus 2009, 14:54:20 (account nog actief). Updates volgen. ***UPDATE*** ‘t is gelukt!

ZZP’ers opgelet: geketend door Freelance.nl

Not so fair after all

Freelancers en ZZP-ers opgelet: van Freelance.nl afkomen kan nog een hele klus worden. Ik heb het geprobeerd (een paar maanden terug) maar zonder resultaat.

Na talloze pogingen ontvang ik thuis nog steeds brieven van Freelance Fair, terwijl het bedrijf aangeeft de account te hebben verwijderd.

De kosten? Inmiddels bijna € 150,-.

Da’s heel wat anders dan de beloofde paar tientjes per jaar. Lees vooral even mijn correspondentie met het ‘support team’, de website heeft geen directe contactmogelijkheid.

Mini-projectoren: waar te koop?

Zijn ze nu eindelijk te koop?

Maanden geleden werden de eerste Pico-projectoren gepresenteerd. Of ze te koop waren was minder belangrijk…we kregen er tenminste een paar te zien!

Texas instruments, Samsung maar ook Chinese fabrikanten lieten filmpjes zien en gaven prijsindicaties. Helaas waren de eerste modellen duur (+/- 300 EUR) maar je kon ook kiezen voor een redelijk goedkope projector-telefoon.

Met de komst van de zoveelste mini-projector, -de Mili-pro voor iPhone die je links ziet- vond ik het handig de boel op een rijtje te zetten. Prijsoverzicht, vergelijking en vooral: beschikbaarheid!

Schrijver onder de zon in 3 stappen!

Werk 2.0

Het is wellicht opgevallen dat de aanvoer van nieuws is vertraagd gedurende de laatste maand. Dat heeft niets met traagheid in technologische ontwikkeling te maken maar meer met de nieuwe aanstelling van schrijver dezes!

Sinds een kleine drie weken ben ik werkzaam bij Softonic.com, een flitsende, hippe organisatie in het altijd zonnige Barcelona! Dat is een fijne upgrade en dit blog staat bekend om haar hoogstaande tutorials. Hierbij een kort stappenplan:

Hoe scoor je een baan als schrijver in Barcelona?

Eerste netbook met Android: slappe laptop of grote telefoon?

Volgende stap: Android-chips voor in het hoofd

Over het feit dat netbooks en telefoons rare sprongen maken schrijf ik vaak. De markt is schizofreen wat dat betreft. Netbooks die kunnen bellen of telefoons waarmee je kunt tekstverwerken…fabrikanten weten het niet meer. Een leuke stap -in de juiste richting- is het verschijnen van een goedkope laptop met Android.

Het apparaat is langzamer dan de G1 en de iPhone maar kost dan ook stukken minder. Helaas kun je er niet mee bellen. Nee wacht, werd internetbellen niet de nieuwe standaard? Binnenkort zit iedereen met headsets op in de trein.

De reden heet Skytone Alpha 680.

Geprojecteerd toetsenbord krijgt nog een kans

Nu nóg een keer halveren in prijs

Een paar jaren geleden was een infrarood-toetsenbord nog toekomstmuziek en voer voor technofielen. Uiteraard is het voor ziekenhuizen handig (het is steriel) maar het leek er niet op dat wij in de trein het ding op onze smartphones zouden gaan aansluiten.

Totdat smartphones documenten zouden kunnen openen en bewerken. Tel daarbij de nieuwste prijsverlaging van het toetsenbord (nu deze vanuit China kan worden besteld) en het zou kunnen gaan werken!

Bron: Chinavasion.com

Prijs: € 110,86

Quickoffice voor Iphone opgedoken in App Store

Kantoor in je broekzak

Telefoonfabrikanten zullen eraan moeten geloven: ofwel de schermpjes van smartphones moeten groter óf ze moeten toch eens met TV-out aan de gang. De iPhone heeft geen ‘officiële’ ondersteuning voor TV-out en bluetooth toetsenborden zijn niet beschikbaar. Mini-kantoor op iPhone. Heeft het zin?

GSM doet kantoortelefoon na, retro of suf?

Retro-beeldscherm in twee kleuren

Klachten over veel te kleine gsm’s, veel te kleine knopjes en veel te veel opties. Het kan ook andersom: een gsm in de vorm van een ‘oldschool’ kantoortelefoon. Raar idee maar waarom ook niet? Deze telefoon vraagt de gebruiker eigenlijk gewoon om de gsm thuis te laten, dit past echt niet in je broekzak.

Verder kun je er alles mee: sms-en, -uh- bellen. That’s it. Er gaat een simkaart in en de gadgetwaarde van het toestel zit hem in het opnemen: je moet de hoorn oppakken en dat hebben we al lang niet meer gedaan.

Wat lekker nu ik er bij nadenk, er was ooit een tijd waarin ik niet bereikbaar was…

Bron: Chinavasion.com

Prijs: € 60,57

Chinese N810 kloon beter dan het origineel?

In 2007 kwam Nokia met een Internet Tablet: de N810. Niet zo bijzonder allemaal, gewoon een soort mini-mini-laptop waar je nét iets meer aan had dan een pocket pc.

We hebben het hier over apparaten zonder gsm-chip.. dus bellen kan niet. Wél Linux-based, lekker groot scherm en dus prima voor internet op het toilet.