Categorie: "Mobiele telefoons"

Paintballen met je iPhone: het kan!

Verf niet meer nodig

Augmented reality is werkelijkheid geworden na Apple’s update 3.0 (met 1000 nieuwe API’s, ofwel programmeermogelijkheden).

In de game Gunman neem je het op tegen vrienden, met als enige wapen je iPhone! Dankzij de combinatie tussen software en de camera gebruik je de iPhone als gun!

Enige vereiste is wat voorbereiding, de game werkt het beste als je verschillende kleuren t-shirts draagt tijdens een duel.

De camera fungeert als vizier, reken dus op flinke achtervolgingen terwijl je op het scherm van je iPhone gluurt. Hoe werkt het precies?

Apparaten opladen zonder batterij; kan het?

Nóg een stukje milieuvriendelijker

Zonnepanelen zijn de toekomst. Dat gezegd hebbende, kleeft er één probleem aan deze zonnige rakkers: ook panelen moeten batterij-inhoud ergens opslaan.

Vaak hangt er een kleine batterij aan je zonnepaneeltjes, ééntje die er lang over doet om op te laden en binnen een paar minuten leeg is nadat je er een apparaat aan hangt.

De oplossing? Panelen die de energie van de zon rechtstreeks (via USB) naar je apparaat knallen. Heb je een iPhone of wat voor apparaat dan ook dat kan laden via je pc dan is deze gadget zeker het proberen waard!

Nexus One en Google Voice veranderen de telefoonwereld

Google-medewerkers lekken de spuigaten uit

Het moge duidelijk zijn wat de nieuwjaarsplannen van Google zijn. Google Voice zal waarschijnlijk samenvallen met de lancering van de Nexus One in Nederland en talloze andere landen in Europa. Het zou 5 januari zo ver moeten zijn en dit betekent dat er een revolutie wordt losgelaten deze week.

Google Voice is bijzonder. De dienst biedt nu al gratis bellen en sms-en in de VS en Canada, mits je beschikt over een G-account en een puike telefoon. Die is er nu en morgen gaan we het meemaken. Wil je bewijs voor deze stelling nog even doorpluizen, dan kan dit op de website van Frans-Peter van der Leur.

Bron: Androidclub.nl

Sciphone i68: clone or competition?

Sciphone facts

Since my review of this phone, I’ve been asked many questions about it. Seeing the review WAS quite fast and snappy, here are some more answers…and the manual. Just to be on the safe side, let me say it again: this is in fact not a clone, yet a look-a-like.

It comes with a completely different set of functions.

Nokia’s Maemo best een aardig alternatief

Niet revolutionair, wel multi-functioneel

Nokia bracht eerder al internet-tablets uit met het Maemo besturingssysteem. Deze dingen zijn leuk voor in de badkamer maar -net als E-bookreaders, digitale fotolijstjes- door de weinige functies (welgeteld één) vrijwel waardeloos.

Hoe voeg je waarde toe?

Door er een smartphone van te maken! Overigens een kleine moeite, daar GSM-chips op je pink passen en minder kosten dan een frietje van pietje.

Hop, Symbian de deur uit (het is tenslotte bijna 2010) en een Linux-variant op de N900.

Computers, telefoons in Europa bijna 2x zo duur als in de VS

Importeren blijkt de beste oplossing

Het moet u zijn opgevallen: prijzen van computers en telefoons gaan niet omlaag in ons land. Dat is niet alleen in Nederland het geval, ook in Spanje betaal ik véél te veel voor technologie. Ik raadde vroeger mijn familie en kennissen al aan, nooit een computer te kopen in een electronicazaak (zelf samenstellen in een hardware-winkel of een technische vriend bellen en het laten doen) .

Dit advies is gemoderniseerd: koop nooit een computer of telefoon in een Nederlandse webshop. Bestel ze vrolijk voor de helft van de prijs uit het buitenland. Hoe?