“Iphone Killers” spelen verstoppertje

Van links naar rechts: TouchFLO 3D, Spb Power Shell , Touchwiz en Panels

Sony’s “Panel Interface”, HTC’s “TouchFLO (3D)” en SPB’s “Mobile Shell” voor Windows Mobile zijn allemaal bedoeld om een vingervriendelijke oplossing te bieden. In feite is het een wedstrijdje Windows Mobile-verbergen geworden.

Verloren zaak?

Is het afgelopen met de eindeloze zoektocht naar de Iphone concurrent van 2008? Het kalenderjaar loopt ten einde en er zijn geduchte tegenstanders in de arena, die inmiddels drukbevolkt is met digitale secretaresses.

Apple heeft alleenrecht op het Multi-touch scherm en menig fabrikant probeert dit te simuleren. Dat moet vaak softwarematig want de hardware is gepatenteerd. In veel gevallen gaat dit ten koste van de processor, bijvoorbeeld bij E-ten telefoons. Het gevolg is een trage telefoon.

Vingervrijheid

Windows Mobile-gebruikers weten dat een stylus (pen) is vereist om het besturingssysteem volledig te kunnen benutten. De icoontjes zijn eigenlijk net iets te klein om door onze dionysische Europese vingers te worden getoucheerd.

Zoek het verschil: Windows 3.0 (1990) en Windows Mobile 6.0 (2008)

Gelukkig zijn diverse ontwikkelaars aan de haal gegaan met vingervriendelijke GUI’s (graphical user interfaces) om onze tengels te plezieren. Het zijn vooral HTC (TouchFLO 3D),  Samsung (Touchwiz) en Sony Ericsson (Panels) die flink wat aandacht hebben geschonken aan de maskering van Microsoft’s mini-windows.

Vernieuwing vs. ervaring

De kwartaalcijfers van Apple’s iphone zijn binnen en in het vierde deel van 2008 zijn 6.9 miljoen 3G-modellen over de toonbank gegaan, dat is meer dan de 6.1 miljoen verkochte ‘oude’ iphones. Niet alleen Apple is blij maar ook de ontwikkelaars van applicaties in de Appstore, die gezamenlijk 200 miljoen games en toepassingen hebben verkocht.

De doelstelling van 10 miljoen verkochte iphones is gehaald maar Microsoft’s doel om 20 miljoen licenties te verkopen niet. Een lousy 18 miljoen is waar ze het mee moeten doen. Wat gaat er verkeerd? Bij acht jaar ervaring met Windows Mobile verwacht je op zijn minst een enigszins functionerende telefoonbesturing.

Terug naar de tekentafel

De koek is op, de creativiteit is ver te zoeken. Microsoft beweegt zich teveel op de voorgrond, geeft miljoenen uit aan reclame en kakelt als een kip zonder kop. Welja, laten we zeggen als een softwaregigant zonder scheppingskracht. Apple daarentegen verdwijnt af en toe, duikt de tekenkamer in komt ineens met een briljant product.Verstoppertje spelen loont zich en spekt de creativiteit.

Voor Microsoft heb ik één tip: ik tel tot tien en wie niet weg is…

Bronnen: Engadget, Microsoft, Apple

Wat vindt u van de term Iphone-killer?

  • Yeah Baby! Mijn telefoon doet alles wat een Iphone kan én heeft een ingebouwde koelbox. (30%)
  • Die term duikt steeds vaker op en terecht. Er zullen ongetwijfeld vergelijkbare telefoons komen. (26%)
  • Volstrekte onzin. Die is er niet en zal er nooit komen. (23%)
  • Moedige poging, er is geen telefoon die nog in de buurt komt van de Iphone. (19%)
  • Goede verwoording. Een studiegenoot van een buurman van mijn nicht beweert zoiets al te hebben! (2%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:‘lekkende’ Windows Mobile 6.5 foto’s lopen de spuigaten uit
Lees ook:Palm opent appstore, begint rustig met 5.000 titels
Lees ook:Acer probeert de smartphone te redden
Lees ook:Windows 3.1 op mobiele telefoon geïnstalleerd
Lees ook:MWC 2010: een kleine, late impressie

0 reacties op ““Iphone Killers” spelen verstoppertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.