Nieuwe Ipod sneller dan Iphone

Nieuw model heeft iets meer power

De nieuwe Ipod touch heeft een aantal verbeteringen ondergaan, schijnbaar vooral in uiterlijke zin. Er zitten nu knopjes op, een zwak luidsprekertje, allemaal niet zo belangrijk. Wel belangrijk is de inhoud. De batterij gaat langer mee en hee zeg, er zit een snellere processor in? Was die processor niet heel erg geheim? Inmiddels is bekend dat de ARM1176JZ(F)-S processor wordt gebruikt, met een capaciteit van 620 Mhz. Deze snelheid slurpt stroom, vandaar de keuze om softwarematig de boel te vertragen (Iphone en Ipod touch zijn ‘ondergeklokt’ om langer op één batterijronde te lopen).

De vraag is nu: heeft de nieuwe Ipod Touch een nieuwe processor of is er softwarematig meer snelheid vrijgegeven?

Snelle processor

De Iphone en Ipod Touch stonden al bekend vanwege de snelle processoren. Er komen nog steeds mobiele telefoons uit met tragere processoren en -spijtig voor console liefhebbers- draagbare spelcomputers spelen al helemaal niet mee als het op geheugen en processorkracht aankomt. -ahum- dat is een andere discussie waar we binnenkort eens over gaan posten.

Talloze websites denken de Iphone inmiddels te hebben ontmaskerd: het glimmende ding zou lopen op 412 Mhz (voor de leek: dit zijn de kilometers per uur in hardwarelingo). De nieuwe Ipod Touch loopt op 532 Mhz en de ontdekking komt op het conto van spelontwikkelaars die hierover spraken met de mensen van Toucharcade. Overigens is de ARM1176JZ(F)-S -de chip die Apple gebruikt- in staat om op 620 Mhz te lopen maar dit zuigt de batterij in een aantal uren leeg. Om de beloofde uren audio, video en standby te kunnen garanderen zijn de apparaten softwarematig lager ingesteld.

Of het om een nieuwe processor of gewoon softwarematige verhoging in snelheid is nochtans onduidelijk. Wel kunnen we met zekerheid stellen dat de Ipod Touch 2.0 sneller is dan de Iphone 3G. Voor meer informatie over de processorkracht van de Iphone / Ipod Touch is hier een klein overzichtje. Liefhebbers van spelcomputers kunnen dit artikeltje beter overslaan, sommige spelcomputers zijn nu eenmaal nauwelijks sneller dan een koffiezetapparaat.

Bronnen: Toucharcade

Lees ook:Iphone games spelen op je TV!
Lees ook:Win een nieuwe huid voor je Iphone of Ipod Touch!
Lees ook:PSP-geruchten: Playstation Store en uitschuifbare controller
Lees ook:Microfoon maakt van je iPod een telefoon
Lees ook:Spraakgestuurde navigatie op de Iphone binnenkort beschikbaar

0 reacties op “Nieuwe Ipod sneller dan Iphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.