Samsung’s 8MP telefoon lijkt verdacht veel op …een camera?

Lijkt ook verdacht veel op een collega van Sony

De C905 heb ik in het wild nog niet gespot. Deze eerste 8MP (da’s megapixel) telefoon stond op het conto van Sony maar dit merk staat niet bekend om het integreren van meerdere functies in één telefoon.

Een cameratelefoon heeft hierdoor automatisch geen touchscreen en een touchscreen telefoon weer geen goede camera (en wél Windows Mobile) . LG en Samsung weten wél hoe het werkt…

De nieuwe aanpak

Voorheen weigerden veel telefoonfabrikanten meer dan één functie in een telefoon te integreren. Dat kwam niet overeen met het business-plan: zoveel mogelijk telefoons in zoveel mogelijk segmenten verkopen.

Sony maakt het wel erg bont: op haar website presenteert zij: Cameratelefoons, Muziektelefoons, Web & e-mail telefoons, Design-telefoons en let op:  Spraak & tekst telefoons! Ofwel “bel-telefoons”!

In tegenstelling tot de nieuwe modellen van LG en Samsung hebben de telefoons van Sony-Ericsson vaak maar één hoofdfunctie.

Gevoelige plaat

Samsung telefoons werken al een tijdje met de TouchWiz interface. Best mooi, snel en vooral handzaam (letterlijk: de telefoons kunnen prima met de hand worden bediend). De Samsung Memoir is officieel aangekondigd en wordt de opvolger van de Omnia serie.

Het gevaarte krijgt dus een mooi groot scherm, touchinterface en een 8 MP camera. Daarnaast uiteraard (A)Gps, Full Html-browsing en een lekker groot scherm.

Bron: Engadget.com

Lees ook:Mobile World Congress 2009: dag 1
Lees ook:Mobile World Congress 2009: deel 3
Lees ook:Camera met ingebouwde telefoon
Lees ook:Samsung Yepp-P3 doet telefoon na, kan niet bellen
Lees ook:Sony bestormt de netbook markt, beter laat dan nooit

Eén reactie op “Samsung’s 8MP telefoon lijkt verdacht veel op …een camera?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.