Zijn geprojecteerde toetsenborden nog origineel?

Eigenlijk best een fijne uitvinding

Een jaar of wat geleden verscheen het ineens. Best een aardige uitvinding maar het sloeg gewoon niet aan. Zowel een Israëlisch als een Amerikaans bedrijf hadden het klaar voor productie maar wat gebeurde er?

Het idee is goed: een infrarood-keyboard en een zendapparaat met ingebouwde camera die de toetsaanslagen registreert. Werkt met PC’s, laptops, PocketPC, Palm, Windows smartphones, Symbian, noem het maar op. Waar ging het mis?

Bruikbaar

Ze zijn steriel, compact en ontzettend handig om indruk te maken op feestjes. Wat ik echter nog niet heb gezien is een inbouw-module. Het apparaat is alleen los verkrijgbaar en moet dan via bluetooth of serieel worden aangesloten. Net als Pico-technologie (bij miniprojectoren) heel goed in te bouwen.

Terwijl ik dit schrijf herinner ik mij een mobiele telefoon die ooit is gebundeld met het virtuele keyboard. De Motorola MPX220 (dit soort namen krijgen modellen totdat ze goed gaan verkopen) had er eentje maar zowel telefoon als keyboard zijn niet aangeslagen. Jammer, we zullen wat langer moeten wachten op telefoons met zowel een ingebouwde projector (die is er al) als een ingebouwd toetsenbord. Eigenlijk reuze handig.

Welja, je kunt het toetsenbord in ieder geval nog kopen, via de producent zelf: I-Tech of via Megagadgets.nl. Let wel: bij laatstgenoemde betaal je € 50 meer!

Nou vooruit, een filmpje van het ding in actie:

Lees ook:Geprojecteerd toetsenbord krijgt nog een kans
Lees ook:Mobile World Congress 2009: dag/ deel 2
Lees ook:Speciale grill voor kantoorverslaafden
Lees ook:Mini-projectoren: waar te koop?
Lees ook:Werken met een grappige toets

0 reacties op “Zijn geprojecteerde toetsenborden nog origineel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.