Mobile World Congress 2009: dag/ deel 2

HTC en Acer doen ook nog mee

De één maakte furore met mooie glanzende Aspire One netbooks en de ander mocht van Google de eerste Android telefoon knutselen. Acer heeft net Glofiish gekocht en gaat gestaag verder met deze lijn.

HTC kondigde vandaag een soort van G2 aan: het ding wordt ‘Magic’ genoemd en wellicht heeft het wegtoveren van het toetsenbord hier iets mee te maken?

Waar blijft het nieuws?

Acer heeft een klein probleempje. Nieuwe telefoons aankondigen met Windows Mobile 6.1 is niet zo handig waneer 6.5 er aan staat te komen. Daardoor lopen de modellen X960 (WinMobile, GPS), F900 (vrijwel identiek), M900 (WinMobile, vingerafdruk-lezer, 5MP camera) en de DX900 (idem specs) nu al achter.

Sure, allemaal wel fijne apparaten en weer een hoop verschillende modellen maar onze vingers staan te popelen om de toestellen te bedienen. Vraag is dan ook of er nog een stylus wordt bijgeleverd. Een bedrijfje opkopen en de lijn wat uitbreiden is niet genoeg, we willen nu natuurlijk wel wat vooruitgang zien op de smartphone markt.

Misschien dat HTC nog een truukje kent?

Magic

Met veel bombarie kondigt HTC een nieuwe Android telefoon aan: de HTC ‘Magic’. Het toetsenbord is verdwenen, het scherm wordt groter (3.2 inch) maar de handige trackball blijft. Wat mij betreft de G2 en Vodafone krijgt de abonnementsdeal.

Wat er verder met Kevin Spacey is gebeurd op de beurs ga ik eens nader onderzoeken en wellicht lees je er meer over in deel 3!

Lees ook:Dell komt met knalrode mini-laptop
Lees ook:Mobile World Congress 2009: dag 1
Lees ook:Fake van de week: de Sciphone G2
Lees ook:Acer probeert de smartphone te redden
Lees ook:Wat is er gebeurd met de PDA?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.