Mobile World Congress 2009: deel 3

Nu wordt het interessant

Meer projectortelefoons en Samsung’s Blue Earth als decorstuk. Er was niet zoveel aan de hand vandaag, derhalve een kort bericht.

Wacht, ik begon natuurlijk met projector telefoons en dat is bijzonder. NTT Docomo (uit Japan), Samsung en Sharp gaan de markt voorzien van projector telefoons. Worden ze beter dan de reeds bestaande projector phone?

Blauwe aarde achter glas

Eerder schreef ik al over de Blue Earth van Samsung, een telefoon op zonne-energie. Samsung had  een leuke stand ingericht met externe zonneladers, een oplaadbare stereo koptelefoon (ook op zonne-energie ) en natuurlijk de telefoon zelf. Althans, een prototype van plastic.

Daarover later meer maar eerst wat nieuws op het gebied van mobiele projectoren met ingebouwde telefoon. Een 3.2 inch beeldscherm, TouchWiz, 5 MP camera én projector?

Dat klinkt interessant, kijk even naar onderstaand filmpje van de Samsung Show (filmpje is overigens van CES 2009).

Herhaling

Opvallend aan dit filmpje is het feit dat deze dateert uit januari. Toch vond Samsung het belangrijk om tijdens MWC nog even een ‘reminder’ te tonen. Helemaal niet erg, dit zijn toch de toestellen van de toekomst.

Dat Sharp en NTT Docomo ook werken aan een dergelijk toestel is prachtig, hoewel een beetje laat. De Chinese variant is al ongeveer een half jaar te bestellen bij Chinavasion.

De telefoons van Sharp en NTT Docomo kennen hetzelfde truukje maar het model op de foto lijkt wel erg veel op een baksteen. Verder vervolg ik mijn zoektocht naar Kevin Spacey op MWC, wie hem ziet mag het zeggen!

Bronnen: Engadget.com

Lees ook:Samsung presenteert telefoon op zonne-energie
Lees ook:Mobile World Congress 2009: dag 1
Lees ook:MWC 2010: een kleine, late impressie
Lees ook:Sixth Sense technologie werpt ons jaren in de toekomst
Lees ook:Horloge tikt 12 maanden lang op één zonnelading

2 reacties op “Mobile World Congress 2009: deel 3

  1. Eduard

    Wat ik mis in de artikelen is een overzicht van de nieuwe Nokia telefoons, onder andere de Nokia E75 en E55 en de N6720 Classic en 6710 Navigator. Zelf ben ik erg enthousiast over de Nokia N86. Eindelijk een Nokia met een echt goede camara (werd ook wel tijd)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Merijn de Boer

    Eduard: wat ik mis bij Nokia zijn vernieuwende modellen. Op de N97 na, niets nieuws onder de zon en teveel ‘oude’ techniek. Dit is een gadgetblog en wij zoeken specifiek naar een zekere ‘novelty-waarde’. Nokia telefoons spelen helaas niet mee op dat gebied en dat is een bewuste keuze van de Finnen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.