Skype voor Iphone: fijne telefoontjes en helder geluid

Skyperdepiep hoera

Gisteren al stilletjes aangekondigd en vandaag gearriveerd in de App Store: Skype voor Iphone. Het lijkt allemaal prima te werken en binnen een paar klikken creëer je een account. Je kunt gewoon een Skypenaam aanmaken -hopen dat deze niet al bestaat- en een wachtwoord instellen. C’est tout.

Bellen over Wi-Fi op een prettige manier. Vertragingen zijn minimaal maar videobellen is er helaas niet bij. Conference-calling behoort niet tot de mogelijkheden van de Iphone.

Skype is populair:

“Skype for iPhone will open up new ways for more than 400 million Skype users to stay connected and take their Skype conversations with them”, aldus Scott Durchslag (Skype’s grote man).

Skype-Hype

Met Skype kun je wereldwijd gratis bellen via het internet en tegen gereduceerd tarief reguliere telefoongesprekken voeren. Het is meer dan dit alleen: je kunt Skype gebruiken voor videoconferencing (doch niet voor Iphone!), chatten en veilige bestandsoverdracht. De geluidskwaliteit is beter dan ooit maar de videokwaliteit voor mensen met een webcam laat wat te wensen over.

De eerste test-telefoontjes verliepen prima en ik bespeurde een minuscule vertraging bij de ontvanger (mijn eigen laptop) maar dit kan met de afstand tot mijn laptop te maken hebben. Daar Fring nogal vaak kan vastlopen is Skype de meest veilige en gemakkelijke manier om via Wi-Fi gesprekken te voeren. Ik zou geen echte Hollander zijn als ik niet zou afsluiten met het grootste voordeel: het is gratis!

Verder kun je:

- Gratis Skype-naar-Skype gesprekken voeren vanuit elke Wi-Fi zone naar elke Skype gebruiker wereldwijd

- Chatten, IM (via 3G, GPRS, EDGE of Wi-Fi) en zien wie er online is

- Vaste en mobiele nummers bellen met gereduceerd tarief

Bron/beschikbaar bij: App  Store

Prijs: gratis (bellen naar vaste en mobiele nummers kan met Skype tegoed)

Lees ook:Skype morgen officieel beschikbaar voor Iphone
Lees ook:Onduidelijkheid over Skype op Iphone’s 3G netwerk
Lees ook:Gebarentaal voor blinden op Android-telefoons
Lees ook:Meeste Iphone 3.0- opties nu al beschikbaar
Lees ook:Microfoon maakt van je iPod een telefoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.