Eerste netbook met Android: slappe laptop of grote telefoon?

Volgende stap: Android-chips voor in het hoofd

Over het feit dat netbooks en telefoons rare sprongen maken schrijf ik vaak. De markt is schizofreen wat dat betreft. Netbooks die kunnen bellen of telefoons waarmee je kunt tekstverwerken…fabrikanten weten het niet meer. Een leuke stap -in de juiste richting- is het verschijnen van een goedkope laptop met Android.

Het apparaat is langzamer dan de G1 en de iPhone maar kost dan ook stukken minder. Helaas kun je er niet mee bellen. Nee wacht, werd internetbellen niet de nieuwe standaard? Binnenkort zit iedereen met headsets op in de trein.

De reden heet Skytone Alpha 680.

Trage start

Android is nog niet helemaal hot in Nederland. Happening is het wel en steeds meer mensen raken benieuwd naar de groene rakker.

Je kunt er veel mee en ontwikkelaars mogen (bijna) alles maken en klaarzetten op de Android Market. In het ergste geval wordt je applicatie verwijderd maar dit gebeurt niet zo vaak.

De langzame start van Android is deels veroorzaakt door de weinig indrukwekkende G1 van T-mobile en HTC. Het grootste probleem was de synergie van apparaat en software; die was ver te zoeken. Intussen zijn er pogingen gedaan om Android op netbooks te krijgen maar verder dan brokkelige ‘bewijzen’ op youtube kwam het nooit.

Gelukkig komt binnenkort de G2 uit en zijn er bedrijven die eens een leuk product op maat maken voor Android. Zo ook het Chinese Skytone.

Trage PC

De Skytone Alpha 680 is geen snelle jongen maar fijne software maakt een hoop goed. De reden dat je een snelle PC nodig hebt om Windows te draaien ligt dan ook altijd aan Windows en niet andersom.

De 680 komt met een 7 inch beeldscherm (2x die van een iPhone), een resolutie van 800×480, 3 USB-poorten, 128MB RAM en 1GB flashgeheugen. Dat is niet indrukwekkend maar ook niet nodig voor $ 100,-!

Het ding lijkt een beetje op een tablet-pc en heeft een draaibaar scherm. De ‘laptop’ is verkrijgbaar in 5 kleuren maar hoe en waar is nog de vraag.

Voordelen van het apparaat zijn natuurlijk de 3 USB-poorten, grote toetsen en het grote scherm. Ook is een vga-aansluiting best prettig. Android op je plasmascherm!

Nadelen: internetten kan al op je telefoon, Open Office is (nog) niet beschikbaar voor Android en dit ding is verrekte langzaam.

Een ander nadeel is het vinden van verkopers voor de Skytone Alpha 680. Ik ben ze nog niet tegengekomen.

Bron: Androidworld.nl, Skytone.net

Prijs: $ 100 (zegt iedereen, maar waar is het ding?)

Lees ook:Android, G1? Oja! Wanneer komt ie nu?
Lees ook:Android 1.0 al geport naar Nokia N810
Lees ook:Toshiba TG01 is snelste mobiele telefoon
Lees ook:Bestuur radiografische voertuigen met je iPhone!
Lees ook:Android op de Sony Xperia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.