Nokia N900 lijkt heel wat, blijkt vrij summier

Nokia doet eigen ding, trekt zich niets van concurrenten aan

Laten we wel wezen: symbian is niet meer interessant. Nokia heeft het doorgekregen en probeert -in tegenstelling tot succesvolle concurrenten- wéér iets nieuws. Welja, nieuw: Maemo (OS) is gewoon nooit aangeslagen buiten Nokia tablets om. Oja, Nokia tablets zijn ook nooit helemaal aangeslagen.

PC-like experience my ass

Een mobiele telefoon uitrusten met een weinig gebruikte Linux-distributie is, ondanks TV-out, geen pc-waardige oplossing. Natuurlijk krijg je in Maemo 5 leuke pictogrammen en aardige applicaties maar het geheel vergelijken met een pc?

Nee, hoewel dit bij gebruik van Android misschien wel het geval zou zijn. Jammer dat Nokia het weer eens anders moet doen.

Dat kan nu nog, omdat de gigant nog steeds een grote speler op de markt is met veel spaargeld op de rekening. Op modern-zijn hebben we de Scandinaviër echter nooit kunnen betrappen. Het maken van een aanraakscherm was voor Nokia al een hele hap, nu nog een succesvolle smartphone op de markt kwakken! En nee, zo succesvol was de N97 niet…

De specs:

- 3.5-inch (800×480) touchscreen, QWERTY keyboard, WiFi, HSDPA, 32GB geheugen, microSD card slot om de boel aan te vullen tot 48GB, 5 MP Carl Zeiss camera, ARM Cortex-A8 processor (klinkt heftiger dan het is: 600 Mhz), 1 GB RAM (hoewel 256 MB systeemgeheugen en de rest virtueel geheugen). OpenGL ES 2.0 hardware-acceleratie klinkt lekker, hoewel het OS natuurlijk niet zo bijster veel wordt gebruik.

De prijs: +/- 600 euro’s. In het oud-hollands: véél te duur! Een goed alternatief is de Sciphone N12 met Android, waar ik binnenkort een testexemplaar van ontvang. Toch benieuwd naar de Nokia N900? Check hier een filmpje:

Bron: PmpToday

Lees ook:Nokia’s Maemo best een aardig alternatief
Lees ook:Nokia’s vlaggeschip N97 voorzichtig te water gelaten
Lees ook:Palm opent appstore, begint rustig met 5.000 titels
Lees ook:MWC 2010: een kleine, late impressie
Lees ook:Fake van de week: nep Android gevaarlijk echt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.