Categorie: "MP4 en MP3 spelers"

Apparaten opladen zonder batterij; kan het?

Nóg een stukje milieuvriendelijker

Zonnepanelen zijn de toekomst. Dat gezegd hebbende, kleeft er één probleem aan deze zonnige rakkers: ook panelen moeten batterij-inhoud ergens opslaan.

Vaak hangt er een kleine batterij aan je zonnepaneeltjes, ééntje die er lang over doet om op te laden en binnen een paar minuten leeg is nadat je er een apparaat aan hangt.

De oplossing? Panelen die de energie van de zon rechtstreeks (via USB) naar je apparaat knallen. Heb je een iPhone of wat voor apparaat dan ook dat kan laden via je pc dan is deze gadget zeker het proberen waard!

Review: Dingoo / A320, wild dog or timid pet?

Portable gaming at its best

Forget PSPS’s, GameBoys, or any other portable douchebags for that matter. They seem insignificant when you compare them to the does-it-all Dingoo device! Okay, it doesn’t have touchscreen or WiFi but it delivers none the less!

Exactly what does it deliver then? Read on, amigos!

Don’t like text? Watch a few video-impressions on this device to get a general idea:

Linux on Dingoo

Another World on Dingoo

Mini-projectoren: waar te koop?

Zijn ze nu eindelijk te koop?

Maanden geleden werden de eerste Pico-projectoren gepresenteerd. Of ze te koop waren was minder belangrijk…we kregen er tenminste een paar te zien!

Texas instruments, Samsung maar ook Chinese fabrikanten lieten filmpjes zien en gaven prijsindicaties. Helaas waren de eerste modellen duur (+/- 300 EUR) maar je kon ook kiezen voor een redelijk goedkope projector-telefoon.

Met de komst van de zoveelste mini-projector, -de Mili-pro voor iPhone die je links ziet- vond ik het handig de boel op een rijtje te zetten. Prijsoverzicht, vergelijking en vooral: beschikbaarheid!

Zune HD gespot in het wild

Deze keer hopelijk zonder Zunebug: zijn de foto’s echt?

Okee, bij multi-touch OLED schermen, TV-Out, 16 of 32 GB opslag en 3d-Xbox game support (uh, wat?) gaan onze oogjes knipperen. De specificaties lijken wel okee en deze mediaspeler wordt zowaar volwassen. De foto’s zien er puik uit.

Nieuw op gadget.blog.nl: fake van de week

Speelt alles dat beweegt

Nep hoeft helemaal niet slecht te zijn. Als een pmp werkelijk alles draait behalve wasjes dan ben ik onder de indruk.

NES, SNES, SMD (genesis), GBA, Neo-Geo, niets is deze Chinese rakker te gek. Als extraatje een mp3/mp4-speler aan boord en TV-Out voor geweld op het grote scherm.

En waarom ook niet: je voice recorden, ploatjes kiek’n, radio luisteren en E-books lezen. De “DS” -delightfully small- doet het allemaal.

Bron/beschikbaar bij: Chinavasion.com

Prijs: € 66,12

Microfoon maakt van je iPod een telefoon

Punaise in je iPod

Er werden al microfoons voor de Ipod Touch verkocht, al was het niet duidelijk of dit legaal was. Met een programma als Fringe (VOIP, ICQ, Messenger, Skype etc.) kun je gewoon bellen via Wi-Fi.

De ThumbTacks van Switcheasy maken van je Ipod Nano 4G een voicerecorder maar van je Ipod Touch 2G een heuse telefoon!

Bron: Switcheasy

Prijs: $ 13,-

Kaartlezer sluit 17 kaarttypes aan op TV

Bijzondere mediaspeler

Een tijd geleden schreef ik al over een digitaal fotolijstje met USB-host. Zo’n functie is gaaf omdat je USB-sticks vol kan kwakken met films om deze vervolgens overal op aan te kunnen sluiten.

Deze kaartlezer werkt met 17 verschillende geheugenkaartjes en heeft ook nog eens een USB-host. Inpluggen en klaar is kees. Handig voor op reis en te gebruiken in elk hotel en elke TV.

Zo kun je even vooruit tijdens het wachten op mini projectoren. Die zijn er al maar kosten tegenwoordig nog een slordige € 300. de prijs van dit kleinood is stukken prettiger.

Bron: Chinavasion.com

Prijs: € 18,09