Categorie: "PC’s en randapparatuur"

Review: de Wacom Bamboo Pen & Touch tablet

Is het een muis? Is het een tablet? Het is de Bamboo pen & touch!

Terwijl MIT-studenten zich bezighouden met touchscreen via Wii-controllers, Sixth Sense-technologie en augmented reality denk ik vaak: “out of the box-thinking is gaaf maar de resultaten zijn nergens te koop!”

Toegegeven, het is gaaf dat je van ieder scherm een aanraakscherm maakt met niets anders dan Nintendo-prullaria plus een Led-lampje en van een stuk papier een beeldscherm met bewegingssensor maken is niet mis. Door al die toekomstmuziek missen we soms de geluiden van het hier en nu.

Onder andere het heerlijke geluid van een pennetje dat op een tablet krast.

Computers, telefoons in Europa bijna 2x zo duur als in de VS

Importeren blijkt de beste oplossing

Het moet u zijn opgevallen: prijzen van computers en telefoons gaan niet omlaag in ons land. Dat is niet alleen in Nederland het geval, ook in Spanje betaal ik véél te veel voor technologie. Ik raadde vroeger mijn familie en kennissen al aan, nooit een computer te kopen in een electronicazaak (zelf samenstellen in een hardware-winkel of een technische vriend bellen en het laten doen) .

Dit advies is gemoderniseerd: koop nooit een computer of telefoon in een Nederlandse webshop. Bestel ze vrolijk voor de helft van de prijs uit het buitenland. Hoe?

Eerste netbook met Android: slappe laptop of grote telefoon?

Volgende stap: Android-chips voor in het hoofd

Over het feit dat netbooks en telefoons rare sprongen maken schrijf ik vaak. De markt is schizofreen wat dat betreft. Netbooks die kunnen bellen of telefoons waarmee je kunt tekstverwerken…fabrikanten weten het niet meer. Een leuke stap -in de juiste richting- is het verschijnen van een goedkope laptop met Android.

Het apparaat is langzamer dan de G1 en de iPhone maar kost dan ook stukken minder. Helaas kun je er niet mee bellen. Nee wacht, werd internetbellen niet de nieuwe standaard? Binnenkort zit iedereen met headsets op in de trein.

De reden heet Skytone Alpha 680.

Bluetooth-snelheden verhoogd: bluetooth 3.0 kan Wi-Fi aan

Bluetooth is nu eindelijk…even ver als Wi-Fi

Elke telefoon is er mee uitgerust maar vrijwel niemand gebruikt het. Dat komt omdat telefoons vaak ook Wi-Fi hebben. Vroeger gebruikte ik mijn telefoon wel eens als modem, via bluetooth was dat gemakkelijk. Met de snelheid van Wi-Fi kon Bluetooth echter nooit concurreren. Totdat versie 3.0 werd aangekondigd!

Geprojecteerd toetsenbord krijgt nog een kans

Nu nóg een keer halveren in prijs

Een paar jaren geleden was een infrarood-toetsenbord nog toekomstmuziek en voer voor technofielen. Uiteraard is het voor ziekenhuizen handig (het is steriel) maar het leek er niet op dat wij in de trein het ding op onze smartphones zouden gaan aansluiten.

Totdat smartphones documenten zouden kunnen openen en bewerken. Tel daarbij de nieuwste prijsverlaging van het toetsenbord (nu deze vanuit China kan worden besteld) en het zou kunnen gaan werken!

Bron: Chinavasion.com

Prijs: € 110,86

Maak van je interne harde schijf een externe

Inpluggen en klaar

Grappig. Een paar dagen geleden schreef ik over een HDD enclosure -ofwel mediastation- die van je 2.5 inch harde schijf een mediaspeler maakte. Ook schreef ik over een mediarecorder voor harde schijven van 3.5 inch, met grofweg dezelfde functie.

Prachtige techniek maar dit kwam ik vandaag tegen: een docking station die van je interne harde schijf (2.5 óf 3.5 inch)  een externe maakt!

Het SATA HDD Docking Station werkt als een USB stick of geheugenkaart voor je PC. Je kunt het station ook gebruiken als kaartlezer. Het staat wat raar op je bureau maar handig is het wel.

Bron/beschikbaar bij: Chinavasion.com

Prijs: € 17,56

Pols-pc is leuk, futuristisch maar niet revolutionair

Iphone-houder was handiger geweest

Glacier computers is een bedrijf dat computers inbouwt in menig stukje apparatuur. Denk aan auto’s, liften, fabrieken en meer plekken waar hard wordt gewerkt.

Voor liefhebbers van de natuur -of een stevig (berg)partijtje klimmen- is er de W200 draagbare polscomputer. Welja, computer…het ding loopt op Windows CE of Linux dus we spreken meer over een pocketpc.

Waarom niet gewoon een houder voor je Iphone?

Bron: Glacier Computer

Prijs: niet bekend (op aanvraag)

Nettop is mini-desktop maar eigenlijk namaak-Apple mini

Andere merken krijgen het door

De Apple mini is populair vanwege het formaat maar ook vanwege de goede HD videomogelijkheden. Nvidia maakt de nieuwe grafische processoren en dat bevalt Apple goed. Nu is ook Acer in zee gegaan met de chipmakers om een dergelijk kastje te produceren.

Klein, energiebesparend en prima in staat om films te draaien en ‘family-friendly’ games te spelen.

Interne harde schijven worden extern en mediavaardig

Grote merken doen ook mee

Een paar dagen geleden schreef ik al over het verdwijnen van dvd-recorders en -spelers. Zogenaamde HDD enclosures nemen de plaats in en ik ging zelfs zover om te zeggen: Kieper al je hardware uit het raam”

Grote merken zoals Western Digital -hardeschijvenmaker van formaat- hebben het ook doorgekregen. Het was een koud kunstje om bestaande externe schijven van wat mediakennis te voorzien. Mediacenters (zonder PC) zijn het eigenlijk en duur zijn ze niet.

Bron: Western Digital

Prijs: vanaf € 100,-

DVD-spelers en -recorders overbodig geworden

Kieper al je hardware uit het raam

Weet u nog? Die tijd waarin u werd afgeraden om een dure dvd-speler te kopen? Goedkope dvd-spelers hebben een minder gevoelige lens, waardoor ze werkelijk alles afspelen.

Stoflagen, vlekken en zelfs taartresten op dvd’s hebben niet veel effect bij uw 30 euro-kostende blikje van de mediamarkt.

Eigenaars van dure JVC’s baalden: één nanometertje stof doet het hele apparaat afslaan.

Door de komst van streamers, mediacenters en deze apparaten voorspel ik dat het gebruik van dvd-spelers en -recorders snel af zal nemen.