HP Touchsmart lijkt hele grote Iphone

Een innovatief touchscreen, mooie grote icoontjes en geen Windows in zicht. Het lijkt verdacht veel op een groot uitgevallen Iphone. Wat kan de HP Touchsmart en wat zit er onder de motorkap?

Hypocriet?

Dat steeds meer fabrikanten proberen te verbergen dat hun apparatuur op Windows loopt blijkt wel weer uit de sluier die HP over haar touchsmart PC’s legt.

De touchsmart van HP is al een tijdje op de markt maar onlangs heeft HP aangekondigd haar software open te stellen voor derden. Software openstellen?

Deze krachtpatser werkt toch op Windows Vista?

Hello world

In juli van dit jaar kwam in de Verenigde Staten de Touchsmart PC uit. Het is een zogenaamde All-in-One PC met onder andere 4GB geheugen, 320GB harde schijf, een intel dual Core 2.0Ghz processor én een touchscreen. Laatstgenoemde eigenschap is het paradepaardje van HP want deze alleskunner kent behalve PC-truukjes ook een aantal Iphone foefjes! Dit komt vooral ten uiting in de interface die HP heeft ontwikkeld. Het is een besturingssysteem an sich. Sinds november 2008 kunnen programmeurs zich uitleven in de structuur van het naamloze aanraakprogramma.

Finishing touch

De systemen zijn erg compleet en het is een echte huiscomputer geworden. De PC past bij menig interieur en het beeldscherm is groot genoeg om TV op te kijken. Er is daarom ook een model met tv-tuner, een afstandsbediening wordt uiteraard meegeleverd. Wat opvalt is de Iphonesque uitstraling van het geheel. Men kan naar hartenlust bladeren, foto’s vergroten tussen twee vingers en zelfs (video) bellen; doch wel via VOIP (bijvoorbeeld skype).

Under the hood

De specificaties zijn zeker om over naar huis te schrijven. Dat is de prijs ook, vandaar dat het jammer is dat ik op dit moment niet in de Verenigde Staten zit om naar huis te schrijven dat ik eentje heb opgepikt. Er is veel ongerechtigdheid op de wereld.

Vanaf $ 1299,99 zijn ze te koop en de specificaties zijn te uitgebreid om te noemen maar u vindt ze hier .

Daar de modellen in Nederland nog niet beschikbaar zijn, probeer ik binnenkort wat meer aandacht te besteden aan de gevoelige machine. Wie weet stelt HP er een ter beschikking om te reviewen? Opvallend is de hoge prijs van de Touchsmart in Duitsland. Voor die prijs (ongeveer € 1.500,-) heb je een retourtje naar de VS én een Touchsmart aldaar. Plannen om naar de States te gaan? Gute Idee.

Bronnen: Engadget.com, HP

Prijs: Nog niet bekend maar in Duitsland al bijna € 500,- duurder dan in de VS

Lees ook:Eerste laptop met multi-touch is een HP Touchsmart
Lees ook:Schrijver onder de zon in 3 stappen!
Lees ook:Palm opent appstore, begint rustig met 5.000 titels
Lees ook:Langverwachte competitie voor Iphone uit China
Lees ook:Langverwachte Iphone-kloon duikt op in het wild

Eén reactie op “HP Touchsmart lijkt hele grote Iphone

  1. Shaun

    Fabric is not as durable as carpeting, which is thicker and can stand up to cats scratching better.
    For this reason, we put the termite bait stations about every 10 feet
    around the entire structure. Cats like warmth and softness when sleeping and they like things they can really dig their claws into when playing.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.