Digitale pen leest met je mee en luistert

Infrarood camera neemt 72 foto’s per seconde

Wie schrijft die blijft, letterlijk. De Pulse Smartpen registreert je notities door simpelweg foto’s te maken. Deze worden vergezeld door opnames, die je elk moment kunt starten en stoppen.

We hebben veel digitale pennen en “muispennen” gezien maar deze techniek is redelijk vernieuwend. Je zou bijna kunnen zeggen dat de pen een laptop kan vervangen.

Slimme pen

De Pulse Smartpen neemt geluid op en koppelt dit aan wat je schrijft.  Wanneer je bijvoorbeeld het woord “gadget” schrijft tijdens een seminar dan kun je later dit woord aanklikken en een audiofragment van de spreker horen. Tekst kan uiteraard worden herkend en je hebt in de software zelfs de mogelijkheid om in je eigen tekst te zoeken naar woorden. Handig voor op school of op je werk.

Bijgeleverd is een speciaal blok met “Dot papier” ofwel papier met stipjes. Aan de hand van de stipjes wordt de positie van de pen geregistreerd. Is je blok op dan kun je zelf nieuwe papieren uitprinten met een speciaal sjabloontje. De pen zal de icoontjes onderaan de pagina herkennen als knoppen, waardoor je in feite een besturingssyteem op papier zet. Klinkt het ingewikkeld? Kijk dan even naar het volgende filmpje:

Bron: Livescribe.com

Prijs: $ 149,95 (100 uur opslag, 1GB) of $ 199,95 (200 uur opslag, 2GB)

Lees ook:Iphone games spelen op je TV!
Lees ook:Oud papier scheiden steeds moeilijker
Lees ook:Amerikanen geloven in E-book, slappe tablet die niets kan
Lees ook:Iphone OS 3.0 : het nieuws tot nu toe (deel 2)
Lees ook:Telegraaf ronselt leden voor Powned

4 reacties op “Digitale pen leest met je mee en luistert

 1. Michel

  Livescribe pen en andere digitale pennen zijn ook te koop in Nederland zie daarvoor http://www.rdsshop.nl . Aangezien importeren uit Amerika een beetje lastig is.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Renzo

  Nu ook te verkrijgen bij smartpenshop.nl inclusief alle acccesoires

    /   Beantwoorden  / 
 3. Michel

  Als je van luxe pennen houdt, dan is de Mobile Notes Pro ook de moeite waard. Met deze pen kan je schrijven op normaal papier en is via bluetooth direct op je BlackBerry of Android. Zie hier de YouTube video: http://youtu.be/9eWgrz4c0Wo

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.