Sony bestormt de netbook markt, beter laat dan nooit

Sony kwam, zag en …participeerde?

De VAIO serie van Sony is redelijk populair. Het zijn mooie laptops, krachtig en goed gevuld maar ze blijken altijd veel te duur. Sony levert nu een matig netboekje met een kristalhelder scherm (1600 x 768! okee, dat IS interessant) en ingebouwde GPS.

Sony participeert dus eindelijk op de schizofrene netbook markt (ben ik een PC of een hele grote telefoon?) maar heeft dit wel zin? Wat maakt een Sony-netbook beter dan de rest?

Primaire driften

Als een product aanslaat dan pikken veel producenten graag een graantje mee. In het geval van netbooks is dit een delicate aangelegenheid. Ze worden veel verkocht, veel teruggebracht en veel doorverkocht.

Er is een kleurtje voor iedereen en ze passen nog in je handtas ook! Veelal is de teleurstelling groot wanneer men eenmaal rondloopt met een Acer Aspire One (ja, die heb ik zelf), EEE PC of MSI Wind omdat het toch vrij beperkte apparaten blijken.

Het is dus opvallend dat Sony met een nóg tragere processor voor haar P-serie komt. Wel heeft de kleine rakker een GPS-chip en 2 GB geheugen. De volledige specificaties zijn hier te vinden, prijzen beginnen op een kleine $ 900.

Zoals ik eerder al schreef, zijn producenten een beetje in de war: wil de consument nu hoogwaardige telefoons met goede kantoormogelijkheden of steeds kleinere laptops met matige hardware en goede email-mogelijkheden?

De hype rond UMPC’s is in ieder geval een beetje voorbij en het hoeft van ons allemaal niet zo klein. Met een scherm kleiner dan die van mijn Iphone kan ik niet prettig werken.

Geef mij maar een 7-inch nét-in-jaszak-passende telefoon op Linux. Maar ja, produceer één perfecte telefoon en de markt stort in. Daar heeft natuurlijk niemand iets aan. Behalve de consument… maar daar lijken onze elektronicafabrikanten zich niet zo mee bezig te houden.

Lees ook: Grotere telefoons vs. kleinere netbooks , Chinese N810 kloon en Netbooks kampen met identiteitsstoornis

Lees ook:Samsung’s 8MP telefoon lijkt verdacht veel op …een camera?
Lees ook:Camera met ingebouwde telefoon
Lees ook:Mobile World Congress 2009: dag 1
Lees ook:Eerste netbook met Android: slappe laptop of grote telefoon?
Lees ook:Quickoffice voor Iphone opgedoken in App Store

0 reacties op “Sony bestormt de netbook markt, beter laat dan nooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.