HDD ‘hoes’ maakt van harde schijf een mediaspeler

Tijd om je oude PC open te trekken

Indien je in het bezit bent van een oude (of nieuwe) SATA schijf dan is het handig om dit ding eens te formatteren. Vervolgens koop je voor een prikkie een soort omhulsel (tja, hoe noem je zo’n ding) waar je de harde schijf in kunt plaatsen.

Deze dingen zijn al langer op de markt maar niet altijd met de beste mogelijkheden. De Portable HDD Enclosure & Media Player van Chinavasion heeft aardig wat in huis. Je kunt het ding op monitoren en TV’s aansluiten en met je eigen SATA schijf erin wordt het zowel een externe harde schijf als een mediastation. Gooi die dure streamers maar in de prullenbak.

SATA… WAT-A?

Sata staat voor Serial Advanced Technology Attachment , een bus (geen rijdende, edoch computerbus) voor gegevenstransport (tussen pc en harde schijf). Allemaal heel erg nieuw en heel erg snel (volgens mij tegenwoordig 6 GB/s).

SATA schijven kunnen worden verwisseld terwijl er stroom op staat, hierdoor kun je ze een beetje vergelijken met USB sticks of Flashkaartjes. Helaas moet je de schijf nog steeds inbouwen.

Stel je eens voor dat je gewoon een schijf kunt kopen en deze niet in de PC propt maar in een sleuf, waardoor je via USB gegevens kunt kopiëren. Dan begint de pret pas echt.

Nieuw lichaam

Het fijne van dit apparaat is de mogelijkheid om een harde schijf van 2.5 inch (maximaal 160 GB) te transformeren tot mediaspeler en externe schijf.

Je krijgt er een afstandsbediening bij en er is ondersteuning voor alle belangrijke formaten aan boord (MP3, MP4, DIVX, XVID, AVI, MPG, OGG, WAV, JPEG, etc).

Nog een groter voordeel is de prijs: het ding kost minder dan € 25! SATA schijven zijn ook niet duur, voor € 40 heb je al 100 GB. Zoek naar SATA en 2.5 inch in webwinkels of sloop je oude PC open om te checken wat er in zit.

Bron: Chinavasion.com

Prijs: € 19,37

Lees ook:Maak van je interne harde schijf een externe
Lees ook:DVD-spelers en -recorders overbodig geworden
Lees ook:Chinese netbook lijkt op Ferrari, biedt leuke extra
Lees ook:Interne harde schijven worden extern en mediavaardig
Lees ook:Digitaal fotolijstje houdt zich aan functie én prijs

Eén reactie op “HDD ‘hoes’ maakt van harde schijf een mediaspeler

 1. Jake

  If your kitty can see a stranger in “his” yard,
  close the curtains so he can’t see out. Folks consistently fawning around you,
  delivering foodstuff, shelter and a loving atmosphere
  will get truly boring. This means that everyone needs to know what rooms the cat is allowed in.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.