Maak van je interne harde schijf een externe

Inpluggen en klaar

Grappig. Een paar dagen geleden schreef ik over een HDD enclosure -ofwel mediastation- die van je 2.5 inch harde schijf een mediaspeler maakte. Ook schreef ik over een mediarecorder voor harde schijven van 3.5 inch, met grofweg dezelfde functie.

Prachtige techniek maar dit kwam ik vandaag tegen: een docking station die van je interne harde schijf (2.5 óf 3.5 inch)  een externe maakt!

Het SATA HDD Docking Station werkt als een USB stick of geheugenkaart voor je PC. Je kunt het station ook gebruiken als kaartlezer. Het staat wat raar op je bureau maar handig is het wel.

Bron/beschikbaar bij: Chinavasion.com

Prijs: € 17,56

Lees ook:HDD ‘hoes’ maakt van harde schijf een mediaspeler
Lees ook:DVD-spelers en -recorders overbodig geworden
Lees ook:Chinese netbook lijkt op Ferrari, biedt leuke extra
Lees ook:Hoe zet je Flash video snel naar een ander formaat?
Lees ook:Fruitige usb-stick met 8Gb geheugen!

Eén reactie op “Maak van je interne harde schijf een externe

 1. Joris Draaksteker

  Waar je momenteel te weinig over kunt lezen: toenemende opslagruimte vs navigatie.

  Ik bedoel: Als je een mediaplayer van een terabyte (geen uitzondering meer) vol plempt, dan heb je gewoon heel. veel. files. Dit is een reëel probleem waar steeds meer consumenten tegenaan gaan lopen. Mensen kopiëren complete harddisks van elkaar en daarmee groeit je media library gigantisch snel. Ook schieten mensen tegenwoordig jaarlijks honderden, zo niet duizenden foto’s.

  Een beetje snel bestanden selecteren op een harddisk mediaspeler wordt dan echt problematisch. Neem bijvoorbeeld de Dane Electric So Speaky: als je daar de film Zwartboek op wilt zien, terwijl je laten we zeggen 100 films (en dan vul je pas 8% van de speler) met ondertitels hebt, dan moet je al zo’n 20 keer op ‘volgende pagina’ drukken (terugbladeren vanaf de A gaat niet). Daar krijg je dus blauwe vingers van. En dan reageert de So Speaky in tegenstelling tot de Freecom Mediaplayer-3 (okee een oudje) nog vrij kwiek op de afstandbediening.

  Ik moet er dan ook niet aan denken dat je een muziekcollectie met duizenden nummers hebt…hoe vaak moet je dán niet klikken om Gimme All Your Lovin’ van ZZ-top te laten afspelen? …hoe maak je eventjes een lekkere playlist en zet deze selectie op shuffle?

  Maar zelfs alleen met films is het geen pretje. Ook Freecom heeft hier bij mijn weten nog geen goeie oplossing voor.

  Weet iemand of er goeie standalone harddisk mediaspelers – die NIET vermomde PC’s zijn, want die starten weer niet snel genoeg voor in de huiskamer! – die dit probleem effectief tackelen?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.