Categorie: "Rare ruimtebeelden"

Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 12

Caribisch meer in Nederland?

Onlangs vond ik een berichtje (uit de VS) van iemand die dacht een ontdekking te hebben gedaan in ons kikkerlandje.

Ik ben al even niet meer in Nederland geweest, maar ik ken dit plekje absoluut niet. Iemand een idee wat er schuilt in de driehoek tussen Duizel, Knegsel en Steensel?

…het klinkt een beetje als een Suske & Wiske aflevering. Suske en Wiske en de Caribische kletskop.

Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 11

Dang! They found our spy satellite!

Wanneer je de US Box-Office van het moment bekijkt dan zie je een juweel van een film op #1: District 9! Buitenaardse wezens, verstopt in een sloppenwijk van Johannesburg.

Check die film maar kijk ook even naar het volgende kiekje: mensen die recht in de camera lijken te kijken, vanuit een (sloppen)wijk in Tanzania.

Aurora Borealis vanuit de ruimte gezien

Aurora wat?

Toen ongeveer 150 jaar geleden voor het eerst ‘wetenschappelijk’ werd omgegaan met het Noorderlicht of Poollicht kwam men erachter dat er een verband was tussen aardmagnetisme en zonnevlekken.

Uitbarstingen op de zon sturen geladen deeltjes het heelal in, het aardmagnetisch veld (met veldlijnen tussen de Noord- en Zuidpool) doet deze deeltjes afstoten -zoals magneten immers doen- en weer versneld de atmosfeer binnendringen op de Polen.

Een mooi verschijnsel en niet alleen vanaf de aarde te bewonderen. De Romeinse godin van de dageraad blijft betoverend.

Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 10

Gluren bij oude buren

Meestal is deze rubriek gevuld met vreemde, opmerkelijke beelden uit de hemel. Beelden van ruïnes en bouwwerken zijn natuurlijk een beetje cliché maar desalniettemin leuk om af en toe te tonen. Hierbij een tot de verbeelding sprekend hoopje stenen uit een mannelijk en bergachtig plekje.

Althans, zo klinkt het in het Quechua. We gaan naar Peru!

Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 9

Schimmel op de berg

Legendes vertellen over een zekere Robert Pile uit het gehucht Manor Farm, nabij Alton Barnes (VK). Robert betaalde in 1812 een schilder twintig pond om een wit paard te ontwerpen, uit te graven en te bedekken met kalk maar de beste man heeft zijn werk nooit afgemaakt.

De schilder ging er vroegtijdig vandoor met het geld. Het paard bleef liggen.

Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 8

Dubbel geparkeerd

Parijs. Stad van de liefde én van de straaljagers in de achtertuin. Hoe deze er komt en wie de trotse bezitter is blijft vooralsnog een raadsel.

Ik was vroeger blij als een kind -welja, dat was ik destijds- bij het krijgen van een speelgoedauto of iets dat vloog. Vloog het niet, dan gooide ik er alsnog mee. Die arme transformers. Was het nu ‘Robots in the skies’ of ‘Robots in disguise’?

Nu ook live beelden van Google Mars!

Meevliegen mag ook

De Mars Odyssey Orbiter heeft een aantal fraaie instrumenten aan boord, waaronder THEMIS, ofwel Thermal Emission Imaging System. Ware kunst wordt gemaakt terwijl u wacht.

De foto’s worden -in tegenstelling tot die van Google Earth- constant vernieuwd en je kunt zelfs meeliften in 3D. In het menu van Google Mars zijn een aantal prachtige opties toegevoegd: Live from Mars en Historical Maps.

Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 7

Om in de vakantiestemming te komen

Daar ik net ben teruggevlogen uit Barcelona via Bremen, vond ik een kiekje uit deze stad wel gepast. Deze beelden van een naaktstrand had ik vanuit het vliegtuig kunnen nemen.

Wellicht liggen er wat minder mensen aan het strand te bakken in deze periode maar bij Duitsers weet je het nooit. Die zitten om acht uur ‘s ochtends ook al aan het bier, een mens doet wel gekkere dingen.

Kaart uit 1882 toont hetzelfde Atlantis als Google Earth

Op speciaal verzoek

De laatste tijd zijn er talloze berichten binnengekomen over een prachtig vierkantje in de Atlantische Oceaan.

Hoewel Google al heeft verklaard dat het hier gaat om de sporen van een onderzoeksschip, geloven veel mensen dat het mysterieuze Atlantis nog ergens rondzwerft.

Atlantis…wat was dat ook alweer?