Kaart uit 1882 toont hetzelfde Atlantis als Google Earth

Op speciaal verzoek

De laatste tijd zijn er talloze berichten binnengekomen over een prachtig vierkantje in de Atlantische Oceaan.

Hoewel Google al heeft verklaard dat het hier gaat om de sporen van een onderzoeksschip, geloven veel mensen dat het mysterieuze Atlantis nog ergens rondzwerft.

Atlantis…wat was dat ook alweer?

Mythe of waarheid?

Plato schreef als eerste over Atlantis maar zijn bronnen leken twijfelachtig. Hij hoorde de verhalen van zijn overgrootvader, die het weer van de dichter/politicus Solon had, die het weer van een Egyptische priester had gehoord. En iedereen weet dat Egyptische priesters niet te vertrouwen zijn…

Het eiland lag verder dan de Zuilen van Hercules (de ‘rots Gibraltar’) en nét voorbij de Middellandse Zee. Wat dat betreft is de huidige locatie best accuraat. In oude vertellingen werd ook wel over een mogelijke locatie vlakbij de Azoren gesproken en ook dit is niet erg uit de richting.

Google verklaart

…dat er ‘amazing discoveries’ zijn gedaan met Google Earth. Romeinse villa’s, verborgen jungles en meer van dit soort pracht.

De verklaring voor het vierkantje dat we links zien is kort: schepen die onderzoek verrichten op de oceaanbodem laten sonar-sporen achter, die weer te zien zijn op de ‘oceaanlaag’ in Google Earth.

Wat gebeurt er als we twee kaarten combineren?

1882

In dit jaar schreef Ignatius Donnelly het boek: “Atlantis: The Antediluvian World”. Het doel van het boek was het geven van een verklaring voor de teksten van Plato. Belangrijke rode draad in de verhalen van Plato bleek het weglaten van Mythische figuren en nergens wordt fabelachtig of zweverig geschreven. Dit in tegenstelling tot wat moderne geitenwollensokken-gelovers beschrijven. Plato beschreef het eiland als een bestaande plek, inclusief hoogontwikkeld politiek systeem en een beschaafde, technologisch-geavanceerde bevolking. Het hele Atlantis gebeuren heeft mij nooit zo geboeid, totdat ik de kaart uit het boek en de nieuwste ‘digitale kaart’ eens over elkaar heen legde. Zie hier het resultaat.

De Rode A is het 'nieuwe Atlantis', precies op het eiland uit 1882

Bewijs?

Bovenstaande kaart geeft natuurlijk gewoon aan dat men 127 jaar geleden dezelfde theorieën kende, meer niet. Toch is het interessant en ben ik blijven nadenken over de bedoeling van Plato met betrekking tot zijn verhalen. Andere ideeën van de beste man werden zonder meer opgepikt en als zeer invloedrijk bestempeld.

Wat doen we met deze theorie?

Bekijk de oude kaart hier: Atlantis 1882

Bekijk ‘Atlantis’ in Google Maps

Ook in Google Earth kun je de plek bezoeken, voer de volgende coördinaten in: 31 15’15.53N 24 15’30.53W.

Lees ook:Nu ook Google Mars!
Lees ook:Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 3
Lees ook:Rare beelden vanuit de ruimte-deel 4
Lees ook:Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel
Lees ook:Ov-chipkaart buiten werking?

Eén reactie op “Kaart uit 1882 toont hetzelfde Atlantis als Google Earth

  1. Youri Carma

    De debuking theorie is mijn inziens onzin want een schip kan nooit precies zo geometrisch varen vanwegen stroming en wind. Als je bovendien op Google maps naar rechtsboven shuift zie je nog meer van dergelijke geometrie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.