Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 9

Schimmel op de berg

Legendes vertellen over een zekere Robert Pile uit het gehucht Manor Farm, nabij Alton Barnes (VK). Robert betaalde in 1812 een schilder twintig pond om een wit paard te ontwerpen, uit te graven en te bedekken met kalk maar de beste man heeft zijn werk nooit afgemaakt.

De schilder ging er vroegtijdig vandoor met het geld. Het paard bleef liggen.

Zo vader zo zoon

De naam van de schilder was John Thorne -schuilnaam Jack the Painter- en toevallig werd in 1776 een John Thorne (eveneens onder het pseudoniem Jack the Painter) opgehangen voor een dergelijk akkefietjes. Had zijn zoon hetzelfde kunstje geflikt?

Hoe dan ook, het paard van kalk bestaat nog steeds en is duidelijk te zien vanuit de hemel. Zelf bekijken kan door de volgende coördinaten in te voeren in Google Earth: 51 22 20 N, 1 50 52 W (klik op de link om Google Maps te openen).

Lees ook:Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 10
Lees ook:Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 3
Lees ook:Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 2
Lees ook:Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel
Lees ook:Rare beelden vanuit de ruimte-deel 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.