Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 10

Gluren bij oude buren

Meestal is deze rubriek gevuld met vreemde, opmerkelijke beelden uit de hemel. Beelden van ruïnes en bouwwerken zijn natuurlijk een beetje cliché maar desalniettemin leuk om af en toe te tonen. Hierbij een tot de verbeelding sprekend hoopje stenen uit een mannelijk en bergachtig plekje.

Althans, zo klinkt het in het Quechua. We gaan naar Peru!

Verloren stad?

Net boven de Urubamba vallei, ten noord-westen van Cuzco ligt “the lost city of the Inca’s”. Hooggelegen en moeilijk te bereiken.

Hahaaa…niet voor ons natuurlijk want ook uit de hemel is de stad -of wat er van over is- prima te zien. Ik heb er zelf vaak naar gezocht maar nooit echt de ruïnes zien liggen. Volgens mij zijn er goede updates in Google Earth geweest, “Geo-Browsing” wordt natuurlijk steeds populairder.

Machu Picchu is de naam van de Inca-stad waar we het over hebben. De stad werd gebouwd in 1430 en (vermoedelijk) na honderd jaar verlaten. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Zelf bekijken kan door de volgende coördinaten in Google Earth te gebruiken of de link aan te klikken: 13 09 47  Z, 72 32 44 W.

Lees ook:Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 7
Lees ook:Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 9
Lees ook:Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 2
Lees ook:Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 12
Lees ook:Opmerkelijke kiekjes vanuit de hemel – deel 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.