Categorie: "Slechte uitvindingen"

Dolle dwaasheden: onderzoek te dom voor papier: flats, op nu.nl

Logica kost geld

U kent het wel: lekker aan het nieuwslezen op internet en u denkt ineens “wacht even”. Kraaien begrijpen zwaartekracht, mensen met overgewicht eerder gewrichtsproblemen, alcoholisten sneller een leververgiftiging?

Zijn voor dit soort zaken onderzoek nodig?

Blijkbaar; elke week staat er namelijk pseudo-research op de grotere nieuwssites. Moeten we ons zorgen gaan maken?

Ja. Deze week: “Roddelen is bijzonder effectief“. Dat klopt, nieuws dat wordt verspreid treft nog wel eens een doel…duh!

Op nummer 2: “Vrouwen kunnen echt geen geheimen bewaren

Rokers krijgen cirkel-arrest

Rokers struinen te ver van hun paal weg

U kent ze wel, die rokende palen met rokende mensen eromheen. Op stations is dit een leuke manier om mensen te leren kennen, totdat die vrouw of man van uw dromen wegloopt van de paal! Zonde natuurlijk maar de sigaret gaat voor. Wat zou er gebeuren als u met uw sigaret de nieuwe NS-cirkels verlaat?

Planologische puinhoop: onterechte boetes en station Groningen gespietst

Station heeft straf gekregen

In 2007 werd het treinstation van Groningen nog gerekend tot één van de mooiste stations in Nederland. Na het negatieve besluit van de bevolking op de beslissing ‘gat in de grote markt?’ kwam er wél een gat in het stationsplein (een referendum is namelijk niet verplicht) en vandaag de dag sieren hoge spiesen het plein.

Mooie foto’s zijn van het station niet meer te maken: de horizon is doorboord met staal.

Amerikanen geloven in E-book, slappe tablet die niets kan

Nu eindelijk in kleur

Er wordt veel geschreven over E-books op Amerikaanse gadgetblogs. Vreemd, dit blijken toch altijd gestripte tablet-pc’s met geen andere kunstjes dan het tonen van tekst.

Eerste versies waren in zwart-wit en ik moet eerlijk zeggen: een elektronisch boek / elektronische krant is toch wel één van de meest onzinnige dingen waar ik over heb gelezen de laatste tijd.

Trots kondigt Fujitsu haar FLEPia aan, met Windows CE 5.0 (huh?), Wi-Fi, een 8 inch beeldscherm en met een prijs waar je in China 15 mp4-spelers (met e-book capaciteit, TV, grotere opslag etc, etc.) voor kunt kopen. Een waar raadsel.

Bron: Engadget.com

Prijs: $ 1.010,-

Telegraaf ronselt leden voor Powned

Geengenade.nl

U weet dat u niet met frisse mensen te maken heeft als het gaat om Geenstijl, Powned of de Telegraaf. In een interne mail aan haar leden adviseert Telegraaf-baas Volmer lid te worden omdat Geenstijl het lidmaatschap sponsort. Argument?

Waarom dit bericht op gadget.blog.nl? Ik weet zeker dat mijn TV stopt met werken na de lancering van Powned. Hier waarschuw ik u graag voor.

Jonge Engelse ouders verwarren PS3-controller met baby

Nieuws is nu al ouder dan de vader

Saints Row II is speelbaar vanaf 18 jaar maar dat lijkt de 13-jarige Alfie en 15-jarige Chantelle niet zo te boeien. Een beetje onsmakelijk nieuws, want tegenwoordig is het kopen van een dergelijke game voor kinderen onder de 18 jaar erg moeilijk.

Zeker als je niet ouder dan 7 jaar oogt.

Enige conclusie is dan ook dat de vader van de vader de boevengame heeft aangeschaft.

Netbooks kampen met identiteitsstoornis

De MSI Wind Neton is er in veel modellen maar waarom met langzame processoren voor netbook pc’s?

Intel Atom processoren zijn hot. Dual Core Atom processoren zijn     wellicht nog hotter maar als netbooks uitgroeien tot all-in-one desktops met touchscreen, dan vragen wij ons het volgende af:

“waarom niet met reguliere (snellere) processoren?”