Ov-chipkaart buiten werking?

Bekende foutmelding spreekt boekdelen

Uitstel van de kaart heeft in het verleden vooral de reden gehad dat de kaart niet veilig zou zijn voor de nozemstreken van hackers.

Wat veel mensen vergeten is een element dat ondergetende tijdens een bijbaantje ter ore kwam.

Ik werkte bij een informatiedienst voor reisinformatie in Nederland en één van de ontwikkelaars van deze kaart kwam langs om het kantoor ter informeren. Er werden bekende details gegeven over de kaart, het gemak en … de kosten. Men dient met de kaart op een traject in en uit te checken. Neem bijvoorbeeld het traject Groningen-Leeuwarden. Wanneer een reiziger in Zwaagwesteinde moet zijn en vergeet hier uit te checken dan betaalt hij of zij de prijs naar Leeuwarden. Reactie van de ov-chipkaartmeneer:

“Een van de voordelen is natuurlijk het feit dat mensen moeten inchecken én uitchecken. Vergeten ze dit, dan moeten ze het hele traject betalen. Dat levert een flinke duit op (gneh gneh).”

Er werd niet gelachen, sterker nog: de beste man had na deze uitspraak werkelijk alle aandacht verloren. Mijn afdeling meende dat deze kaart er derhalve nooit zou komen. Wat een aanfluiting. Ergens wel een opluchting want mij geheugen laat het wel eens afweten.

Hoe de ontwikkeling hierna zijn verlopen is mij niet geheel duidelijk, de kaart heb ik verdrongen vergeten. Wat mij betreft een ondoordachte toestand.

Heeft u tips of aanmerkingen op gadgets of uitvindingen die met veel bombarie worden gepresenteerd maar ongewild zijn of onprettige gevolgen lijken te hebben? Laat dan een berichtje achter met uw tip!

Lees ook:Eindeloos genieten van muziek in de zon!
Lees ook:Kaart uit 1882 toont hetzelfde Atlantis als Google Earth
Lees ook:Zonnelader biedt 50 uur Ipodplezier
Lees ook:Eindelijk overal je favoriete films kijken!
Lees ook:Iphone in nieuw jasje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.