Planologische puinhoop: onterechte boetes en station Groningen gespietst

Station heeft straf gekregen

In 2007 werd het treinstation van Groningen nog gerekend tot één van de mooiste stations in Nederland. Na het negatieve besluit van de bevolking op de beslissing ‘gat in de grote markt?’ kwam er wél een gat in het stationsplein (een referendum is namelijk niet verplicht) en vandaag de dag sieren hoge spiesen het plein.

Mooie foto’s zijn van het station niet meer te maken: de horizon is doorboord met staal.

Bouwputjes

Planologisch is het in Groningen af en toe goed mis. Op verschillende punten mogen fietsers bij groen licht recht op elkaar inrijden en een omgeleid fietspad leidt zelfs rechtstreeks in de armen van een onwetende politieagent.

Van de vele bouwputten in Groningen is die op het Damsterdiep misschien wel het meest vervelend. Op de kruising Damsterdiep-Europaweg werden fietsers vanaf het Damsterdiep of de Petrus Campersingel omgeleid naar een fietspad. Richting het centrum mocht je dus via de Steentilstraat de stad inrijden.

Totdat ineens agenten verschenen op het fietspad.

De borden (“fietsers deze kant op”) zijn inmiddels weggehaald maar één bord is blijven staan: “Gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee. MET UITZONDERING VAN FIETSERS”.

Wel heeft de bereden politie (hihi) een aantal keren het pad gebruikt -gezien de overduidelijke restsporen- en dat is wél een boete waard. Fietsers die hier een boete hebben gekregen kunnen via de website van de politie Groningen een klacht indienen.

Sneu geld.

Lees ook:Kleine Japanse meisjes komen onze zielen stelen!
Lees ook:Maak van je interne harde schijf een externe
Lees ook:Canadese studenten bellen met astronauten
Lees ook:Toshiba TG01 nu ook op video gespot
Lees ook:Eindelijk overal je favoriete films kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.