Gebarentaal voor blinden op Android-telefoons

Bijzondere vondst

Hoe los je het het probleem op van het vinden van cijfers bij mensen die niet kunnen zien? Een touchscreen reageert op aanraking maar hoe weet je waar je moet zijn?

Simpel: je zorgt ervoor dat de cijfers je vingers vinden en niet andersom. Vanuit de centrale 5 op een numeriek toetsenbord kom je met gevoelige gebaren een heel eind.

Waarom kunnen we niet bij elke aanraking bij voorbaat een 5 vinden? Van hieruit kunnen gebaren in elke richting de andere cijfers bedienen.

Geniaal.

Eyes-free bellen

Het eyes-free project vormt een mijlpaal in de bediening van mobiele telefoons. Natuurlijk is er al spraakbesturing beschikbaar om te bellen maar de shell (een klein laagje software over de bestaande firmware) gaat verder.

Je GPS positie kan aan je worden voorgelezen, alsmede de batterij- en signaalsterkte, beschikbaarheid van Wi-Fi en meer. Het apparaat heeft alleen nog gerichte invoer nodig.

Braille?

Wat is nieuw? Een unieke methode om cijfers in te toetsen: met gebaren vanuit de centrale 5-toets kun je bepalen naar welke toets je wilt gaan. Beweeg je vinger omhoog en je zit op de 8, beweeg je vinger schuin naar boven en je hebt een 9. Wat is het unieke element? Zodra je een 5 hebt gekozen, zit je goed… het programma selecteert daarom voor jou een 5. Zo kun je gewoon overal op het scherm drukken en van hieruit de andere cijfers bedienen. Onderstaand filmpje legt een en ander uit.

Het voordeel van de ‘strokes’ of gebaren voor cijfers is dat je ze kunt gebruiken als snelkoppeling voor het voorlezen van datum, tijd, weer, positie, etc. Het systeem is natuurlijk voor elke telefoon met touchscreen te gebruiken.

Meer informatie over het Eyes-free project lees je op de Google Open Source Blog.

Lees ook:Touchscreen voor iedereen!
Lees ook:iControlpad aangepast voor Iphone 3G
Lees ook:Skype voor Iphone: fijne telefoontjes en helder geluid
Lees ook:Top 10 lijst beste Iphone games 2009
Lees ook:Eerste netbook met Android: slappe laptop of grote telefoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.