Android 1.5 officieus beschikbaar

Nieuwe firmware in het Nederlands

De T-mobile G1 kwam in Nederland op 30 januari in de winkels te liggen, doch zonder Nederlandse software. Hoewel elke Nederlander vloeiend Engels en Duits spreekt, vinden we het toch wel fijn om Android in eigen dialect te begroeten. Al is het om te grappen over slechte vertalingen.

Androïde

…klinkt raar in het Nederlands. Engels is veel cooler. Dat geldt voor veel zaken in computerland. Toen ik de eerste Nederlandse versie van Photoshop in handen kreeg heb ik dubbel gelegen. Zo ook voor de Nederlandse Windows-versies. Aanfluitingen waren het. Ontspoorde zinnen, contaminaties en meer tekstuele onzinnigheid. Toch is het fijn dat je gewoon door menu’s kunt bladeren en begrijpt wat je nieuwe telefoon allemaal kan.

Voor ontwikkelaars is de 1.5 SDK (Software Development Kit) al beschikbaar en uiteraard hebben onze vrienden bij XDA Developers (fijne krakers met goede ideeën) de 1.5 software al pratend gekregen. De nieuwe SDK kun je downloaden en draaien in een emulator, zo kun je op je PC een voorproefje krijgen.

Wanneer de firmware beschikbaar komt is niet duidelijk (volgens T-mobile en ondergetekende is dat snel! Dagen, geen weken).

Bronnen:Gizmodo.com, Androidworld.nl


Lees ook:Android op de Sony Xperia
Lees ook:Fake van de week: de Sciphone G2
Lees ook:Flash komt binnenkort op Iphone… echt waar!
Lees ook:Chinese G2 Android telefoon al te koop?
Lees ook:Samsung’s 8MP telefoon lijkt verdacht veel op …een camera?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.