Quickoffice voor Iphone opgedoken in App Store

Kantoor in je broekzak

Telefoonfabrikanten zullen eraan moeten geloven: ofwel de schermpjes van smartphones moeten groter óf ze moeten toch eens met TV-out aan de gang. De iPhone heeft geen ‘officiële’ ondersteuning voor TV-out en bluetooth toetsenborden zijn niet beschikbaar. Mini-kantoor op iPhone. Heeft het zin?

Snelle jongens

Smartphones geraakten eerder vooral in de handen van ‘early adopters’: mensen die véél te vroeg véél te slecht ontwikkelde telefoontjes in handen hadden.

Je zag ze wel eens in de trein of op kantoor, beteuterd naar een klein schermpje kijken en met een ijzeren pennetje tegen een scherm tikken.

Priegelwerk en vierkante ogen waren dikwijls het  resultaat.

Trouwe lezers kennen mijn mening over Windows Mobile maar twee zaken had het besturingssysteem mee: volledige bluetooth-ondersteuning en Mobile Office.

Mobiel kantoor

Netbooks zijn al niet zo kantoorvaardig en smartphones dus helemaal niet. Het verschil ligt hem in de eenvoud waarop je een netbook aansluit op een 22/24″ monitor. Dat kan bij telefoons (nog) niet.

Dit euvel kan simpel worden verholpen door het perfectioneren van tv-out of het inbouwen van een projector (die telefoons zijn al op de markt).

Dat is echter niet goed voor marktsegmentatie (voor elk stukje technologie een ander model telefoon op de markt gooien) dus gebeurt het niet.

Telefoonmakers zullen dat slechts doen wanneer naast ‘muziektelefoons’, ‘navigatietelefoons’ en ‘internet-telefoons’ ook een ‘kantoortelefoon’ de markt bestormt. Wacht eens even…is een smartphone dan geen kantoortelefoon? Nee. Niet zolang je het beeld niet kan opblazen. Is er toekomst voor kantoorapplicaties op telefoons?

Hardnekkige markt

Er is één telefoonmerk dat simlockvrije telefoons levert met volledige tv-out ondersteuning en vga-weergave van documenten en spreadsheets.

De i-mate 9502 is vrij oud maar heeft op de bewegingssensor na bijna dezelfde kenmerken als de T-mobile G1.

Je kunt deze telefoon aansluiten op LCD schermen of Beamers en dit is uniek. Er zijn meer telefoons met TV-out maar niet met VGA scherm en perfecte (aangepaste) weergave van documenten of andere bestanden. Helaas zijn deze telefoons weer 2x zo duur als een netbook. Heeft Quickoffice een kans op de iPhone? Er is maar één manier om daar achter te komen. Ik heb een reviewkopietje aangevraagd.

Binnenkort volgt een uitgebreide recensie.

Bron: Quickoffice.com

Prijs: € 15,99

Lees ook:‘lekkende’ Windows Mobile 6.5 foto’s lopen de spuigaten uit
Lees ook:Snelste smartphone ter wereld!
Lees ook:Grotere telefoons of kleinere netbooks – wat willen we nu?
Lees ook:Palm opent appstore, begint rustig met 5.000 titels
Lees ook:Acer probeert de smartphone te redden

0 reacties op “Quickoffice voor Iphone opgedoken in App Store

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.