Categorie: "Speelgoed"

Review: de Wacom Bamboo Pen & Touch tablet

Is het een muis? Is het een tablet? Het is de Bamboo pen & touch!

Terwijl MIT-studenten zich bezighouden met touchscreen via Wii-controllers, Sixth Sense-technologie en augmented reality denk ik vaak: “out of the box-thinking is gaaf maar de resultaten zijn nergens te koop!”

Toegegeven, het is gaaf dat je van ieder scherm een aanraakscherm maakt met niets anders dan Nintendo-prullaria plus een Led-lampje en van een stuk papier een beeldscherm met bewegingssensor maken is niet mis. Door al die toekomstmuziek missen we soms de geluiden van het hier en nu.

Onder andere het heerlijke geluid van een pennetje dat op een tablet krast.

Paintballen met je iPhone: het kan!

Verf niet meer nodig

Augmented reality is werkelijkheid geworden na Apple’s update 3.0 (met 1000 nieuwe API’s, ofwel programmeermogelijkheden).

In de game Gunman neem je het op tegen vrienden, met als enige wapen je iPhone! Dankzij de combinatie tussen software en de camera gebruik je de iPhone als gun!

Enige vereiste is wat voorbereiding, de game werkt het beste als je verschillende kleuren t-shirts draagt tijdens een duel.

De camera fungeert als vizier, reken dus op flinke achtervolgingen terwijl je op het scherm van je iPhone gluurt. Hoe werkt het precies?

Blobo: wii-speeltje voor je PC

Toekomst van gaming?

Het kost nog geen 55 euro en is fun voor de ganse familie. Zes games met een balletje als besturing? Dat lijkt zowaar op wii-plezier voor pc-bezitters!  Check de video na de break…

Review: Dingoo / A320, wild dog or timid pet?

Portable gaming at its best

Forget PSPS’s, GameBoys, or any other portable douchebags for that matter. They seem insignificant when you compare them to the does-it-all Dingoo device! Okay, it doesn’t have touchscreen or WiFi but it delivers none the less!

Exactly what does it deliver then? Read on, amigos!

Don’t like text? Watch a few video-impressions on this device to get a general idea:

Linux on Dingoo

Another World on Dingoo

Magic Wheel: twee benen, één wiel!

Wieltje onder je kont

Het wordt wel een foot scooter genoemd maar lijkt qua principe ietwat op een step. Filmpjes tonen snelle, flitsende mensen die snelheden van 20-25 km per uur halen.

Op zich een fijne uitvinding voor in de stad: de kleine eindjes van de metro naar je werk. Je benen gaan over het wiel (aan beide zijden) en het lijkt hierdoor een beetje op zo’n circuswieltje… maar dan mét balans!

De magicwheel kost iets minder dan €100,- en dat is niet mis. Voor een hippe maar onhandelbare vouwfiets betaal je al snel meer dan het dubbele!

Bron/te koop bij: magicwheel.co.uk, V-nix.nl

Prijs: € 98,-


Spionagevoertuigen steeds kleiner

Bespioneer je collega’s: Opzichtige lens is jammer

Wie dacht dat radiografisch bestuurbare auto’s passé waren heeft het mis: urenlang spionageplezier op de werkvloer! Nu nog een camera aan de onderkant die beelden naar een flexibele lcd-coating op de auto stuurt en de auto is onzichtbaar. Verklap ik nu de technologie voor een cloaking device?

PSP-geruchten: Playstation Store en uitschuifbare controller

Sony steeds nét te langzaam

Ontwikkelingen op PSP-gebied verlopen langzaam maar Sony is sowieso niet zo’n snelle speler op de elektronicamarkt.

De vaio netbooks waren laat en hadden matige processorkracht aan boord.

Ook de PSP moet het afleggen tegen de snelle Iphone- processor en heeft dringend een upgrade nodig. De PSP stamt uit 2004 en heeft ondanks de talloze kleuren en een nieuw scherm geen processor-upgrade gekregen.

Met de DSi en plannen voor een nieuwe Iphone ziet Sony de bui al hangen. Wat zijn de verbeterpunten?

Radiografische auto kan driften en ‘bouncen’

Fast & furious

Driften is hip en het kan nu ook in je huiskamer. Zoals we in the Fast & the Furious 6,7 en 8 (hoeveel zijn het er wel niet?) hebben gezien moet je auto tegenwoordig echt wel een beetje kunnen wiebelen om aandacht te trekken.

Dat kan nu, dankzij onafhankelijke assen voor en achter! Okee, het ding kan niet op plafonds rijden zoals dit model, maar voor de prijs van een bioscoopkaartje voor de nieuwe Fast & Furious kun je lekker zelf rondscheuren met dit rode gevaar.

Bron/beschikbaar bij: Chinavasion.com

Prijs: € 10,97