Nieuwe Rubiks Kubus is … rond?

Alleen de kleurtjes zijn hetzelfde gebleven

Al vanaf 1974 is de wereld (maar vooral Rubiks-kampioen Dan Harris links op de foto) in de ban van de gekleurde kubus. Iedereen kent hem wel, het lijkt pure eenvoud met een Mondriaan-esque karakter.

Het oplossen van de Hongaarse uitvinding is iets lastiger en wie hier minder dan één minuut over doet wordt meteen met autisme bestempeld. Terecht?

Iedereen kan het

…produceren. Buiten Hongarije heeft de Rubiks kubus geen octrooi. De Hongaar Ernő Rubik heeft de kubus vaak in lessen gebruikt (hij was wiskundige en architect) maar de puzzel werd pas populair toen een Duitse spelletjesmaker hem op grote schaal ging produceren.

De uitvinder is nu terug met de Rubik’s 360. Klinkt als een spelcomputer maar het is nét even wat anders.

Volgens Joel Gouly, een 18-jarige student uit Leeds, die de kubus met blinddoek in minder dan een minuut kan oplossen, is de 360 meer een fysieke puzzel. Is dat een prematuur excuus?

Overigens stond het record op naam van de Fransman Edouard Chambon (9,10 seconden) maar volgens mijn laatste bronnen is het nu weer in handen van een Nederlander: Erik Akkersdijk deed het in 7,08 seconden (gemiddeld). Driewerf Hoezee!

De puzzel werkt als volgt: gekleurde balletjes moeten vanuit een binnenring naar passende openingen in de buitenste ring worden geschud, terwijl er maar twee openingen zijn in de binnenste ring.

Bron: telegraph.co.uk

Lees ook:Rubiks goes digital en wordt gevoelig
Lees ook:A-bike: geen vouwfiets maar wel vouwvriendelijk
Lees ook:Nieuwe mini projector is nóg scherper!
Lees ook:Win een nieuwe huid voor je Iphone of Ipod Touch!
Lees ook:Nettop is mini-desktop maar eigenlijk namaak-Apple mini

Eén reactie op “Nieuwe Rubiks Kubus is … rond?

  1. Marco

    De rubik 360 is erg makkelijk om te doen. Gisteren gekocht bij de Bart Smit en vandaag al opgelost. Heeft in tegenstelling tot de kubus van Rubik niets met intelligentie te maken maar meer met behendigheid

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.