Categorie: "The inner geek"

Canadese studenten bellen met astronauten

Twee quatro formaggi met extra mozarella graag

Best een leuke opdracht: bouw een radio en neem contact op met het ISS (International Space Station) dat ergens op 350 kilometer boven de aarde hangt.

Canadese studenten van het Humber Institute for Technology interviewden astronaute Sandra Magnus met een zelfgebouwde radio, terwijl (radio)piraten dit al tijden proberen. Natuurlijk was er een en ander afgesproken van tevoren en werkte de astronaute graag mee.

Bron: Gizmodo.com

Bekijk hier de video

Nieuwe Rubiks Kubus is … rond?

Alleen de kleurtjes zijn hetzelfde gebleven

Al vanaf 1974 is de wereld (maar vooral Rubiks-kampioen Dan Harris links op de foto) in de ban van de gekleurde kubus. Iedereen kent hem wel, het lijkt pure eenvoud met een Mondriaan-esque karakter.

Het oplossen van de Hongaarse uitvinding is iets lastiger en wie hier minder dan één minuut over doet wordt meteen met autisme bestempeld. Terecht?

Transformers 2 en G.I. Joe: Amerikanen door het dolle heen

Tekenfilm wordt echt

In het begin van Februari zijn alle Amerikanen door het dolle heen: de Super Bowl trekt 150 miljoen kijkers per jaar en dat is bijna de helft van de bevolking. Grote filmreleases worden vaak op dit moment gepresenteerd.

Gelukkig mogen ze in de gevangenis ook televisie kijken, daar één op de honderd Amerikanen zich hier bevindt (Pew Research Center, 2008).

Apple herinnert ons: “iphone is een spelcomputer”

Andere portables worden afgestraft

De Nintendo DS, Playstation Portable (PSP), Nokia n-gage telefoons en oudere apparaten hebben één ding gemeen: ze zijn langzamer dan de Iphone en  de spelletjes zijn duurder.

De Iphone wint terrein in de consolemarkt en dit komt niet alleen door de goedkope games in de App store. Er zit gewoon een prima processor onder de motorkap.

Japanse design horloges; geeky, flashy…onleesbaar?

KITT aan uw arm. “We have a situation Michael”

U kent hem wel: de ietwat gladde man die naast de eerste de beste vrouw gaat zitten in de hotelbar, z’n pols naar voren steekt en zegt:

‘ik kom uit de toekomst en draag een horloge, waarop ik kan zien dat jij en ik over exact 15 minuten geen kleren meer dragen’.

Nieuwe Star Trek is sneller, jonger…minder geeky?

Wie is die knakker met die puntoortjes?

In 1966 had nog niemand de verwachting ooit met een telefoon in broek- of jaszak rond te lopen. Star trek bracht onze verbeeldingskracht lichtjaren verder middels de “communicators”, waarmee Kirk en Spock elkaars grootste geheimen deelden.

Ook was 1966 het geboortejaar van J.J. Abrams; man achter series als Alias, Felicity en Lost maar tevens het oersaaie Mission Impossible III. De nieuwe taak van de beste man is een tikkeltje gewaagd:

Star Trek aantrekkelijk maken voor het grote het jonge publiek! Trailer na de break.