Sixth Sense technologie werpt ons jaren in de toekomst

Minority Report gezien? Overal informatie opvragen en alles om je heen scannen is binnenkort mogelijk.

De wereld in je hand

Zoekresultaten projecteer je bijvoorbeeld op je hand. Hier wordt al langer mee geëxperimenteerd en met Android-toestellen kun je al streepjescodes scannen en productinformatie opvragen. Dit gaat iets verder!

Het is eigenlijk heel eenvoudig: je combineert een mobiele telefoon met een projector en camera en klaar is kees. Gegevens aan de hand van streepjescodes uit een database halen is natuurlijk niet nieuw maar het weergeven van deze info op elke oppervlakte wél. Wordt de wereld er beter op?

En gaan we allemaal binnenkort zoals Pranav Mistry in de supermarkt producten scannen? Laten we eerst al die technologie om de nek van onze uitvinder even in één apparaat stoppen. Mobiele telefoons met projector zijn immers al verkrijgbaar.

Meer info en revolutionaire ideeën kun je vinden op de website van TED

Lees ook:Zoveelste mini-projector op de markt, nog steeds te duur
Lees ook:Mobile World Congress 2009: deel 3
Lees ook:Eindelijk overal je favoriete films kijken!
Lees ook:Mini-projectoren: waar te koop?
Lees ook:Spooktelefoon Meizu onvindbaar, wel opvolger aangekondigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.