Review: iDracula is rauw, pakkend en…kort!

Je woede afreageren

Chillingo doet het goed met haar laatste uitgaves voor de Iphone. Zen Bound breekt records -en terecht- en iDracula brengt letterlijk het angstzweet op je Iphone.

Terwijl de adrenaline door je lichaam raast en je baalt van je 250e dood op het kleine scherm merk je bijna niet dat je alweer op ‘PLAY’ hebt gedrukt.

En dan breekt de hel los!

Rauw

De opzet is doodeenvoudig maar ook dodelijk verslafend. De huidige versie van iDracula kent twee spelopties: Survival en Rush. Survival-modus bouwt de spanning op en laat je wennen aan het spel. Je begint in het speelveld met een simpele gun en langzaam verschijnen weerwolven in het vizier.

Die moeten dood. Dat lijkt een fluitje van een cent maar er is één probleem: het worden er steeds meer en zo’n klappertjespistool brengt bar weinig schade toe.

Power-ups

Slachtoffers laten power-ups achter, in de vorm van kogels, pijlen voor je kruisboog of granaten. Je merkt al dat er flink wat fijne wapens in de aanbieding zijn, ook als power-up na een mooie slachtpartij. Daarnaast kent iDracula perks!

Je kent ze misschien uit Fallout. Extraatjes bij je punten. Soms een grotere healthbar, dan weer een graad als meester in het kruisbooghanteren.

De wegen van de held

…worden steeds dichter bevolkt door weerwolven en andere bloedminnende engerds. Godzijdank zijn er de power-ups, perks en die twee handige rondjes op het scherm.

De besturing doet denken aan die van Dropship en Paradise; de linkerhand bestuurt onze vampierenjager en de rechterhand de guns en richting van het schot. Dit gaat verbazingwekkend goed, zoals je in mijn filmpje* kunt zien.

Final Countdown

iDracula speelt fijn, ondanks de lengte van het spel. Het is allemaal zo voorbij, die 5 minuten in Survival-modus. Rush-modus is niet zo interessant. Je krijgt een machinegeweer en moet ‘waves’ van weerwolven neerknallen. En dat zonder power-ups. Belangrijk bij Iphone-games is de replayability en dat heeft iDracula. Ook al is er nu nog maar één veld, het knallen is vermakelijk en ik ben nog steeds niet meer dan een ‘Noob’ in rank.

De nieuwe update bevat 2 nieuwe levels, 2 nieuwe wapens en 2 nieuwe speelmodi.

Ik zal mijn vrienden bij Chillingo eens vragen naar de nieuwe update!

iDracula krijgt van mij 8 applausjes, vooral vanwege de belofte die het doet voor de (gratis) update. Dit wordt een afgrijselijk goede game!

*Dit prachtige filmpje mag vrij worden gebruikt

Ja’s                                                               Nee’s

- fijne graphics, besturing en muziek                 – veel te kort (update biedt meer)

- mooie afwerking en belofte voor update          – Rush-modus is niet bijzonder

- schappelijke prijs een koopje!

Prijs:€ 0.79

Ontwikkelaar: MoreGames (uitgever Chillingo)

Grootte: 9.4 MB

Lees ook:Big, fat update voor iDracula
Lees ook:Review: Zen Bound boeit, laat zien wat Iphone kan
Lees ook:Oud papier scheiden steeds moeilijker
Lees ook:Windows 3.1 op mobiele telefoon geïnstalleerd
Lees ook:Review: Rasta Monkey is kleurrijk en beweegt lekker

Eén reactie op “Review: iDracula is rauw, pakkend en…kort!

  1. Sjoerd

    Deze is vet maar idd té kort! heb je zelf gameplay opgenomen? Geluid kraakt wat maar beeld is prima!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.