Paintballen met je iPhone: het kan!

Verf niet meer nodig

Augmented reality is werkelijkheid geworden na Apple’s update 3.0 (met 1000 nieuwe API’s, ofwel programmeermogelijkheden).

In de game Gunman neem je het op tegen vrienden, met als enige wapen je iPhone! Dankzij de combinatie tussen software en de camera gebruik je de iPhone als gun!

Enige vereiste is wat voorbereiding, de game werkt het beste als je verschillende kleuren t-shirts draagt tijdens een duel.

De camera fungeert als vizier, reken dus op flinke achtervolgingen terwijl je op het scherm van je iPhone gluurt. Hoe werkt het precies?

Nieuwe technologie

Voorheen de grote troef van Android telefoons. Dankzij de vrije ontwikkel-omgeving mochten softwaremakers alle onderdelen van de telefoon gebruiken in applicaties. Zodoende ontstond ‘Sixth Sense-technologie’, waarbij je favo foon de wereld om je heen aanvult met ‘technisch inzicht’ (Android is stiekem Cyborg).

IPhone-gebruikers plukken nu ook de vruchten van Apple’s krachtige rakker. Gunman opent in principe de camera-applicatie, voegt een vizier toe en smeert er wat objectherkennings-software bovenop. Welja, ‘object’ is tegenstander in dit geval. Spreek met elkaar af wat je van tevoren aantrekt en de software stelt zich in op de kleuren van je shirts.

Wat rest is het vinden van een geschikte speeltuin of oude loods. Er kleven natuurlijk nog wat nadelen aan de game. Zo hebben bezitters van een iPod Touch pech: geen camera=jammer de bammer.

Felle kleurtjes

Ook werkt Gunman (momenteel) vrijwel alleen met kleurherkenning, waardoor specifieke ‘shots’ niet mogelijk zijn (benen, armen, oren, etc).

De makers werken aan ondersteuning voor meer wapens (granaten, etc.) en mij lijkt het niet teveel gevraagd om iets met in- en uitzoomen te doen, voor de sluipschutters onder ons. Natuurlijk is een automatische uitnodiging voor een gevecht aan iPhoners in de buurt ook een idee! Grote multiplayer-gevechten staan uiteraard al op de agenda.

Dit type game lanceert een batterij aan nieuwe mogelijkheden voor iPhone-bezitters. Als iemand die zowel een iPhone als Android op dagelijkse basis bedient, kan ik zeggen dat Android wat achter begint te raken.

Deze game is namelijk niet slechts innovatief…het is retegaaf! Check het filmpje en haal vooral de game even op (tijdelijk gratis)!

Lees ook:Eerste netbook met Android: slappe laptop of grote telefoon?
Lees ook:Je iPad op een plasmascherm: werkt het?
Lees ook:iPad is de naam, een enorme iPhone is het product
Lees ook:Palm opent appstore, begint rustig met 5.000 titels
Lees ook:Android op de Sony Xperia

Eén reactie op “Paintballen met je iPhone: het kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.