Apple herinnert ons: “iphone is een spelcomputer”

Andere portables worden afgestraft

De Nintendo DS, Playstation Portable (PSP), Nokia n-gage telefoons en oudere apparaten hebben één ding gemeen: ze zijn langzamer dan de Iphone en  de spelletjes zijn duurder.

De Iphone wint terrein in de consolemarkt en dit komt niet alleen door de goedkope games in de App store. Er zit gewoon een prima processor onder de motorkap.

Potente rakker

Zoals ik al schreef in een eerder bericht (lees verder) heeft de Iphone nogal wat mogelijkheden als het om gamen gaat. Er komen praktisch elke week nieuwe games uit en ook grote ontwikkelaars doen mee; Electronic Arts is een grote speler en ook Konami springt in de ring.

Metal Gear Solid, Silent Hill en Dance Dance Revolution krijgen een eigen versie voor de Iphone en Ipod Touch. In de lente van 2009 komt Metal Gear Solid Touch uit, zo bevestigde Konami vandaag.

Status Quo

Silent Hill voor Iphone komt later deze maand uit, Electronic Arts bracht een tijd geleden onder andere Spore Origins en Tetris uit en vandaag SimCity.

Kleinere ontwikkelaars en jailbreakers genieten op grote schaal van Doom en Quake ports en ook oude klassiekers zijn terug dankzij Scummvm (emulator voor onder andere Lucasarts-games). Als een progje zoals Dosbox ooit nog uitkomt voor de Iphone dan is het hek van de dam.

Waar ligt de grens?

Voor mensen die hun Ipod of Iphone nog niet hebben ‘bevrijd’ ligt de grens natuurlijk bij de beschikbaarheid van games in de App Store. Hoewel dit aantal gestaag groeit, worden de emulatoren via Cydia en Installer ook behoorlijk interessant bruikbaar. Ik wil niemand overhalen om te jailbreaken maar: SNES, NES, GBA, Playstation 1, Doom, Quake en al je favoriete adventure games op je Iphone hebben is gewoon gaaf. Het feit dat ik het woord “gaaf” in de mond neem doet mijn ziel geruststellen dat ik nog jong van geest ben. Voor uw informatie: ik ben nog twintiger…

Het mooie van dit alles is de creativiteit die deze nieuwe manier van gamen oproept bij ontwikkelaars. Spellen als Rolando (lijkt op Locoroco) en Brothers in Arms (zie filmpje) zien er mooi uit maar lijken tevens een solide gameplay te presenteren.

Cijfers en statistiekjes


Even ter illustratie: de Nintendo DS en Sony PSP kwamen in 2004 uit en gelden (tot nu toe) als leiders op de portable gaming markt.

Als we de specificaties naast elkaar leggen zien we echter de grote potentie van de Iphone en Ipod Touch.

De gegevens zijn een tikkeltje oud maar de Iphone 3G heeft bijna dezelfde specificaties als de eerste Iphone (als het gaat om processor en geheugen). Natuurlijk is er inmiddels wel een nieuwe PSP uit maar deze heeft slechts wat meer rondingen en een beter scherm.

Bron: Apple.com, Toucharcade.com

Lees ook:Iphone games spelen op je TV!
Lees ook:Eerste videobeelden Metal Gear Solid Touch
Lees ook:Nieuwe Ipod sneller dan Iphone
Lees ook:Win een nieuwe huid voor je Iphone of Ipod Touch!
Lees ook:Je iPad op een plasmascherm: werkt het?

0 reacties op “Apple herinnert ons: “iphone is een spelcomputer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.