Toshiba TG01 is snelste mobiele telefoon

Je zou het bijna succesvol noemen

Op deze website kunt u geregeld lezen dat ik geen probleem heb met grote beeldschermen, zolang een telefoon maar in mijn jaszak past.

Het was dan ook fijn om de Toshiba TG01 te zien verschijnen (althans op foto’s) en de inhoud van het apparaat liegt er niet om.

Sterker nog: het zal de eerste mobiele telefoon worden met de 1Ghz Qualcomm Snapdragon chip.

Spierballen

Trouwe lezers kennen mijn blik op het schizofrene netbook-smartphone probleem. Zoals ik geruime tijd geleden al aankondigde komen processoren van mobiele apparaten steeds dichter in de buurt van netbooks en laptops. Met een processor van 1Ghz en 512 MB (uitbreidbaar) geheugen zitten we al over de helft. Gooi hier nog een 800×480 resolutie scherm bij en je komt al ├ęcht in de buurt van een netbook.

De brandende vraag is: “wanneer smelten de concepten samen?”. Het scherm van de Toshiba TG01 is 4.1 inch en dat is flink wat groter dan dat van een Iphone. Ook slaagt Toshiba er volgens Engadget volledig in om Windows Mobile te verbergen en dat is de heilige graal als het aankomt op de strijd tussen Iphone-killers. Welja, totdat Android of een andere vriendelijke Linux-variant de standaard wordt.

Bron: Slashgear.com

Lees ook:Netbooks kampen met identiteitsstoornis
Lees ook:Sony bestormt de netbook markt, beter laat dan nooit
Lees ook:Toshiba TG01 nu ook op video gespot
Lees ook:Eerste netbook met Android: slappe laptop of grote telefoon?
Lees ook:Zune HD gespot in het wild

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.